foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: sabiedrībā zināmas personas piedalās grāmatu dāvināšanas akcijā
Kultūra
2022. gada 28. janvāris, 14:58

FOTO: sabiedrībā zināmas personas piedalās grāmatu dāvināšanas akcijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) šodien plkst.12 notika grāmatu dāvināšanas akcijas "Draudzīgais aicinājums" noslēguma pasākums, informē apgādā "Jumava".

Šī gada akcijas tēma ir Latvijas leģendas.

Grāmatu dāvināšanas akcijas "Draudzīgais aicinājums" noslēguma pasākums

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) piektdien notika grāmatu dāvināšanas akcijas "Draudzīgais aicinājums" noslēguma pasākums, informē apgādā "Jumava".

gallery icon

Pasākumā piedalījās grāmatu ciklā "Latvijas leģendas" aprakstītās personas, autori un akcijas atbalstītāji. LNB bija ieradies bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, LNB direktors Andris Vilks, "Ghetto Games" līderis Raimonds Elbakjans un citas sabiedrībā zināmas personas.

Ik gadu, tuvojoties Kārļa Ulmaņa iedibinātā "Draudzīgā aicinājuma" norises dienai, apgāds "Jumava" vēršas pie Latvijas sabiedrības, uzņēmumiem un iestādēm ar aicinājumu dāvināt grāmatas savām skolām. Arī šogad uzņēmēji, izdevēji un citi atbalstītāji tikās, lai dāvinātu grāmatas Latvijas skolām un izglītības iestādēm.

Akcija "Draudzīgais aicinājums" ir aizsākusies ar prezidenta Kārļa Ulmaņa 1935.gada aicinājumu ik gadu 28.janvārī atbalstīt Latvijas skolas, dāvinot grāmatas un mākslas darbus, kas celtu kultūras līmeni skolās un sabiedrībā. Apgāds "Jumava" pirms desmit gadiem atjaunoja šo kultūras tradīciju.

Gadu no gada akcija "Draudzīgais aicinājums" iegūst aizvien plašāku skanējumu, pieaugot akcijā iesaistīto skolu skaitam, uzsver akcijas rīkotāji.

Draudzīgā aicinājuma dienā Rīgas skolām dāvina 120 000 e-grāmatu

gallery icon

Draudzīgā aicinājuma dienā skolām dāvina grāmatas

gallery icon

Ar savu klātbūtni "Draudzīgā aicinājuma" pasākumus pagodinājuši Valsts prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Bērziņš, Valdis Zatlers un Vējonis. Pērn, neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, attālināti notika tikšanās Salacgrīvas skolā ar Ministra prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).