foto: LETA
Aizkraukles novada domē darbu sācis Jurijs Maškovs no "Apvienības "Iedzīvotāji""
Aizkraukles novada dome.
Novadu ziņas
2022. gada 24. janvāris, 13:36

Aizkraukles novada domē darbu sācis Jurijs Maškovs no "Apvienības "Iedzīvotāji""

Jauns.lv / LETA

Aizkraukles novada domē darbu sācis jauns deputāts no "Apvienības "Iedzīvotāji"" Jurijs Maškovs, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Maškovs stājies deputāta Andra Ambaiņa vietā, kura deputāta pilnvaras ir pārtrauktas, jo viņš apstiprināts par Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītāju. Tas deputātam liedz šo darbu apvienot ar deputāta pienākumiem.

Nākamais pretendents, kurš no "Apvienības "Iedzīvotāji"" saraksta tika aicināts ieņemt deputāta vietu, bija Rolands Klibiķis, taču viņš atteicās kļūt par deputātu.

Saskaņā ar Aizkraukles novada pašvaldības Vēlēšanu komisijas sniegto informāciju, nākamais kandidāts no minētā deputātu kandidātu saraksta bija Maškovs.

Viņš darbosies Finanšu un tautsaimniecības jautājumu, kā arī Sociālo jautājumu komitejā.

Maškovs dzimis 1963.gadā. Viņam ir augstākā izglītība kriminālpolicijas nozarē, savulaik viņš absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju. Līdz šim viņš bija darba aizsardzības speciālists Pļaviņu apvienības pārvaldē, tagad - Aizkraukles novada pašvaldībā.

Kā ziņots, 2021.gada pašvaldību vēlēšanās Aizkraukles novadā desmit no 19 mandātiem ieguvusi "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas apvienība. Četrus mandātus ieguva nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". Savukārt partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" ieguvusi divus mandātus.