foto: Ernests Dinka, Saeima
Saeimas darbā nav tiesīgi piedalīties tikai divi deputāti
Politika
2022. gada 20. janvāris, 10:12

Saeimas darbā nav tiesīgi piedalīties tikai divi deputāti

Jauns.lv / LETA

Sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu parlamentam ir uzrādījis arī 13.Saeimas deputāts Romāns Naudiņš (NA), līdz ar to Saeimas darbā ir tiesīgi piedalīties 98 deputāti, liecina šodien Saeimā izskatītais Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojums.

Sertifikātu līdz šim nav uzrādījuši deputāti Jūlija Stepaņenko (LPV), savukārt spiegošanā apsūdzētajam Jānim Ādamsonam prokuratūra ir liegusi ieņemt deputāta amatu.

Mandātu komisija ziņojumu Saeimai sagatavojusi saskaņā ar likumu "Par pagaidu papildu prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam", kas nosaka pienākumu Saeimas deputātam uzrādīt sertifikātu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai.

Pagaidu prasības deputātiem noteiktas ar mērķi nodrošināt sabiedrības veselības un drošības interesēm atbilstošu rīcību Covid-19 infekcijas izplatības apstākļos, lai sekmētu sabiedrības uzticēšanos valstī īstenotajai Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības politikai, kā arī solidarizētos ar pārējām valsts un pašvaldību institūcijām un vairotu uzticēšanos valsts un pašvaldību institūciju, tajā skaitā Saeimas, darbībai.