foto: Edijs Pālens/LETA
Par TM valsts sekretāru ieceļ līdzšinējo Valsts probācijas dienesta vadītāju Papsujeviču
Mihails Papsujevičs.
Politika
2021. gada 21. decembris, 11:53

Par TM valsts sekretāru ieceļ līdzšinējo Valsts probācijas dienesta vadītāju Papsujeviču

Jauns.lv / LETA

Šodien valdība atbalstīja līdzšinējā Valsts probācijas dienesta (VPD) vadītāja Mihaila Papsujeviča pārcelšanu Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra amatā.

Jaunos darba pienākumus Papsujevičs sāks pildīt no 2022. gada janvāra.

Argumentējot pārcelšanu, TM uzsver, ka līdzšinējā darba pieredze Papsujevičam ir cieši saistīta ar tieslietu nozari, vadot VPD kopš 2013. gada. Papsujevičs vadījis arī dažādus nacionālā līmeņa projektus probācijas jomā.

Tāpat Papsujevičs laika periodā no 2009. līdz 2014. gadam ir pildījis starptautiskā eksperta pienākumus dažādos projektos kriminālsodu izpildes jomā, sadarbojoties ar ANO Narkotiku un noziedzības novēršanas biroju (UNODC) un organizācijas Penal Reform International Centrālāzijas birojiem.

Strādājot gan nacionālo, gan starptautisko projektu īstenošanā, Papsujeviča profesionālā pieredze bija saistīta gan ar administratīvām funkcijām, gan apmācību semināru vadīšanu, eksperta ziņojumu sagatavošanu, uzstāšanos konferencēs, dalību rakstu sagatavošanā, kā arī publisko aktivitāšu plānošanu un īstenošanu dažādu inovāciju ieviešanā, uzsver TM.

Papsujevičs 2003. gadā ir ieguvis profesionālo maģistra grādu ar jurista kvalifikāciju Latvijas Policijas akadēmijā. Papsujevičs ir vairākkārt apbalvots ar TM apbalvojumiem par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kriminālsodu izpildes sistēmas attīstīšanā.

Līdzšinējais TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs savukārt šodien tika pārcelts no TM valsts sekretāra amata uz Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra amatu.

Sākotnēji TM bija izziņojusi plānus Kronbergu iecelt par Patentu valdes vadītāju, taču vēlāk situācija mainījusies. 

Paredzams, ka Kronbergs jaunajā amatā stāsies 3.janvārī, aizstājot ilggadējo ZM valsts sekretāri Daci Lucau. Viņa šajā amatā bijusi kopš 2007. gada.

Kā izteicās Kronbergs, neskatoties uz visiem jaunu amatu piedāvājumiem, kurus līdz šim saņēmis gan no valsts, gan privātā sektora pārstāvjiem, viņš esot valsts pārvaldes patriots. ZM valsts sekretāra amata piedāvājumā Kronbergs saskatījis jaunas iespējas realizēt tieši ZM svarīgus mērķus nākamajos plānošanas periodos, izmantojot savu pieredzi tieslietu jomā Latvijā un zināšanas un lietišķos kontaktus ES institūcijās.

Tieslietu ministrijas vadībā būs arī citas izmaiņas - no janvāra valsts sekretāra vietnieces tiesību politikas jautājumos amatā stāsies Anda Smiltēna, kura tieslietu sistēmā strādā kopš 2007. gada un kuras līdzšinējā darba pieredze saistās ar specializāciju administratīvajās un konstitucionālajās tiesībās, kā arī tiesību teorijā. Viņai ir tiesību zinātņu doktores grāds ar specializāciju tiesību teorijā un tiesību vēsturē, kā arī filozofijas zinātņu maģistres grāds. Pēdējos piecus gadus Smiltēna strādājusi Briselē kā TM padomniece Eiropas Savienībā.