Sabiedrība
2021. gada 11. decembris, 13:15

FOTO: Aldis Gobzems politiskās aģitācijas laikā paviesojas un iepērkas Centrāltirgū

Jauns.lv

Pirmdien Saeimas deputāts Aldis Gobzems ("Likums un Kārtība") uzsāka savu un savas partijas ilgi reklamēto politisko aģitāciju "Rododendrs". Sestdienas rītā deputātam un viņam līdzi ceļojošajai atbalsta grupai bija ieplānota pietura Rīgas Centrāltirgū.

Ierodoties Centrāltirgū īsi pēc tam, kad tur jau bija parādījušās Valsts policijas (VP) ekipāžas, Gobzems ar komandu devās aprunāties ar ļaudīm blakus zivju paviljonam un tad - laukumā pie tirgus egles.

Kopā ar Gozbema atbalsta komandu, ap politiķi bija sapulcējušies ap 20-30 cilvēkiem.

Pasākums kopumā noritēja bez pieminamiem starpgadījumiem, deputātam noslēdzot tikšanos Centrāltirgū ar iepirkšanos paviljonā.

Aldis Gobzems politiskās aģitācijas ietvaros apmeklē Centrāltirgu

Pirmdien Saeimas deputāts Aldis Gobzems ("Likums un Kārtība") uzsāka savu un savas partijas ilgi reklamēto politisko aģitāciju "Rododendrs". Sestdienas rītā ...

gallery icon

Pret Gobzemu uzsākts 21 administratīvais pārkāpumu process

VP kopumā pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK) sākusi 21 administratīvo pārkāpumu procesu par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos Kurzemes un Zemgales pilsētās (9. decembra dati).

Tostarp 12 procesi sākti par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos pirmdien Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā, savukārt deviņi procesi - par iespējamiem pārkāpumiem otrdien Kuldīgā, Saldū, Dobelē un Jelgavā, noskaidrots Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pret sapulču organizatoru policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām, sīko huligānismu, likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" un valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" neievērošanu.

Aldi Gobzemu politiskās aģitācijas laikā Tukumā aiztur policija

6. decembra rītā Tukumā, kur sākās Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) politiskā aģitācija “Rododendrs”, Saeimas deputātu, pēc neilgas vārdu apmaiņas, ...

gallery icon

Gobzemam trešdien bija plānotas tikšanās ar atbalstītājiem Siguldā, Cēsīs, Valmierā un Smiltenē, bet ceturtdien - Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī. Nākamajās dienās viņš plāno tikšanos ar atbalstītājiem Rīgas mikrorajonos.

Policija arī noskaidrojusi daļu no nesankcionēto sapulču apmeklētājiem, un patlaban turpinās konstatēto materiālu izvērtēšana. Septiņos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi pret sapulču dalībniekiem.

Patlaban Tukuma iecirknī sākts arī viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par uzbrukumu varas pārstāvim par to, ka pagaidām nenoskaidrota persona iespēra policijas inspektorei, kura tobrīd veica dienesta pienākumus, lai novērstu pārkāpumus.

Policija atkārtoti aicina neapmeklēt šādas nesankcionētas sapulces un ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, lai nepieļautu vēl lielāku Covid-19 infekcijas izplatības risku, radot lielāku veselības apdraudējumu gan pašiem pasākuma apmeklētājiem, gan apkārtējiem.