Mežaparkā rekonstruēs asfaltētos gājēju celiņus
Rekonstrukcijai paredzētie parka celiņi nav atjaunoti pēdējos 30 gadus.
Runā Rīga
2015. gada 1. jūlijs, 15:55

Mežaparkā rekonstruēs asfaltētos gājēju celiņus

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja 204 031 eiro piešķiršanu no infrastruktūras fonda asfaltēto gājēju celiņu rekonstrukcijai Mežaparkā virzienā no vēsturiskās parka ieejas Meža prospektā uz bērnu rotaļu pilsētiņu.

Mežaparka attīstības lokālplānojums paredz esošo gājēju celiņu rekonstrukciju, kā arī jaunu gājēju celiņu izbūvi līdz 2020.gadam. Lokālplānojuma izstrādes gaitā veiktajā izpētē tika konstatēts ka Mežaparka apmeklētāju skaits sasniedz 1,7 miljonus cilvēku gadā. Parkā regulāri notiek valsts mēroga publiskie pasākumi, tādi kā Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki, Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, Pasaules koru olimpiāde u.c. Šāda mēroga pasākumu laikā parka apmeklētāju skaits sasniedz pat 80 000 cilvēku dienā.

Parkā notiek arī dažādi publiski sporta, piemēram, skriešanas un nūjošanas, treniņi un sacensības. Ikdienā parku ļoti aktīvi izmanto Mežaparka, Čiekurkalna, Sarkandaugavas un Mīlgrāvja iedzīvotāji, kā arī to augsti novērtē cilvēki praktiski no visiem Rīgas mikrorajoniem – parka celiņus pastaigām izmanto māmiņas ar bērnu ratiņiem, ģimenes ar bērniem dodas uz parkā esošajiem bērnu rotaļu laukumiem, daudzi apmeklētāji tos izmanto dažāda veida sportiskām aktivitātēm, kā skriešana, nūjošana, skrituļslidošana, rollerslēpošana, velobraukšana u.c.

Rekonstrukcijai paredzētie parka celiņi nav atjaunoti pēdējos 30 gadus. Līdz ar to, ir steidzami nepieciešama celiņu rekonstrukcija, lai nodrošinātu rīdzinieku un pilsētas viesu atpūtas iespējas, uzlabotu parka kultūrvēsturisko vidi, infrastruktūru, teritorijas pieejamību un funkcionālo izmantojamību, kā arī celtu parka apmeklētāju vispārējo komforta un drošības līmeni.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA