foto: Baiba Bicēna
Kur mistiski pazūd “Ikea” un “Sāga” iepirkumu ratiņi: romantiskā Rīgas mazupīšu sateka
Dreiliņupītes un Dauguļupītes satekā vietējie saules brāļi ierīkojuši savu atpūtas vietu, kuru apmēbelējuši ar tuvējos lielveikalos nospertajiem iepirkumu ratiņiem.
Sabiedrība
2021. gada 2. novembris, 05:25

Kur mistiski pazūd “Ikea” un “Sāga” iepirkumu ratiņi: romantiskā Rīgas mazupīšu sateka

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Jauns.lv lasītāja, aktīvā rīdziniece Baiba Bicēna pagājušās nedēļas nogalē devās savā kārtējā Latvijas galvaspilsētas izpētes pārgājienā, meklējot Dreiliņupītes un Dauguļupītes sateku, un negaidīti atklāja, kur pazūd vietējo lielveikalu iepirkumu ratiņi. Vietā, kura varētu būt romantisku randiņu un gaumīgu pikniku vieta, tagad pulcējas publika, kuru ne īpaši uztrauc vides estētiskās vērtības. Vietējie saules brāļi savu atpūtas vietu apmēbelē ar blakusesošajos lielveikalos nospertajiem iepirkumu ratiņiem.

Mistiskā Dreiliņu lielveikalu iepirkumu ratiņu pazušanas vieta: Dreiliņupītes un Dauguļupītes sateka

Pie Dreiliņu apļa Dreiliņupīte no Ropažu novada puses ietek Rīgā. Tālāk tā slēpjas starp privātmājām un pļavām, iztek cauri Jaunbiķeriem, ...

gallery icon

Baiba Bicēna Jauns.lv pastāstīja: “Atradu Dreiliņupītes un Dauguļupītes sateku. Atradu, un pie reizes konstatēju, ka arī “atpūtas vieta” blakus iekārtota. Pavisam netālu “Ikea”, “Sāga” un “Rimi”, no kurienes laikam ar ratiem pieved proviantu. Vismaz piecus ratus saskatīju, no tiem vienu - Dauguļupītē...

Reiz interesējos, vai upīšu satekā nevarētu ierīkot nelielu pastaigu taku, bet man apkaimju koordinatore Daiga Mežale no Teikas punkta atbildēja, ka te ir privāta zeme.

Pie Dreiliņu apļa Dreiliņupīte no Ropažu novada puses ietek Rīgā. Tālāk tā slēpjas starp privātmājām un pļavām, iztek cauri Jaunbiķeriem, un pie Biķernieku ielas satek ar Dauguļupīti. Pēc tam tek caur Mežciemu līdz Hipokrāta ielai, bet aiz tās iesprostota caurulēs un pazudusi pazemē. Mēģināju saprast, kur tā tecējusi - aiz skolas, vai zem tās? Sergeja Eizenšteina ielas tuvumā tā sadalījusies: viena daļa, kas joprojām caurulē, tek uz Biķernieku sporta trases pusi un top par Šmerļupīti, bet otra reiz tecēja uz Gaiļezeru, kur tagad gultnei šķērsām pāri uzcelta gara padomjlaiku lielmāja.”

2018. gads. Simtiem cilvēku atvēršanas dienā šturmē IKEA veikalu Rīgā

gallery icon

Ieskats jaunajā Rīgas IKEA lielveikalā

gallery icon

Vērienīgais noliktavu komplekss Dreiliņos paplašinās par 25 000 kvadrātmetriem

gallery icon