Latvijas Dabas muzejā notiek Liliju dienas. FOTO
Arī šogad apmeklētāji tiks aicināti izvēlēties savu simpātiju un balsot, tā kopā nosakot, kurš audzētājs iegūs biedrības "Lillium Balticum" ceļojošo popularitātes kausu.
Kultūra
2015. gada 16. jūlijs, 15:54

Latvijas Dabas muzejā notiek Liliju dienas. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Dabas muzeja otrā stāva izstāžu zālē šodien plkst.11 atklāta liliju izstāde "Liliju dienas 2015".

Izstādē var apskatīt vairāk nekā 200 cēlo ziedu šķirņu, īpašu uzmanību veltot OT grupas neierastajām lilijām. Ziedus apmeklētāju vērtējumam piedāvās selekcionāri un audzētāji Guntis Grants, Antra Balode, Dāvids Hercbergs, Andris Krūmiņš, Inta un Aivars Laķi, Nacionālais botāniskais dārzs un citi.

Jau par tradīciju ir kļuvusi izstādes skaistākā zieda noteikšana, tādēļ arī šogad apmeklētāji tiks aicināti izvēlēties savu simpātiju un balsot, tā kopā nosakot, kurš audzētājs iegūs biedrības "Lillium Balticum" ceļojošo popularitātes kausu. Savukārt zinoša žūrija vērtēs sasniegumus selekcijā un izlems, kurš selekcionārs iegūs Ziemeļamerikas liliju audzētāju biedrības dāvāto ceļojošo selekcijas kausu.

Izstādē audzētāji sniegs padomus ikvienam interesentam liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā, apmeklētāji varēs iegādāties un pasūtīt liliju sīpolus, kā arī iepazīties ar jaunākajiem katalogiem.

Izstādes laikā notiks konsultācijas par liliju sīpolu iegādi, stādīšanu, kopšanu, slimību un kaitēkļu ierobežošanu. Šodien no plkst.17 līdz 19 par šiem jautājumiem stāstīs Balode, 17.jūlijā no plkst.16 līdz 18 - Krūmiņš, 18.jūlijā no plkst.10 līdz 12 - Hercbergs, 19.jūlijā no plkst.10 līdz 12 - Laķis.

LETA / Foto:  Edijs Pālens/LETA