foto: Rojs Maizītis
Rīdziniekus pilsētas centrā izbrīna spilgti un neparasti objekti. Skaidrojam, kas tie ir
Kultūra
2021. gada 10. septembris, 14:10

Rīdziniekus pilsētas centrā izbrīna spilgti un neparasti objekti. Skaidrojam, kas tie ir

Jauns.lv

Sociālo tīklu lietotāji pēdējo dienu laikā dalījušies ar attēliem no Brīvības alejas iepretim Ministru kabineta ēkai. Daudzi pauž neizpratni, kas ir uzmanību piesaistošie objekti, kas piepeši tur izvietoti.

Rīdzinieku un pilsētas viesu domas un iespaidi par redzēto dalās, bet portāls Jauns.lv noskaidrojis, ka Rīgā izvietotie mākslas objekti ir Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu oriģināldarbi.

Jauno mākslinieku radītie objekti Rīgas centrā pie Ministru kabineta

No 7. septembra Rīgā, Brīvības alejā, norisinās jauno mākslinieku glezniecības aktivitātes, kuras ilgs visu nedēļu.

gallery icon

Kā liecina informācija LMA mājaslapā, no 7. septembra Rīgā, Brīvības alejā, norisinās jauno mākslinieku glezniecības aktivitātes, kuras ilgs visu nedēļu. Savukārt 13. septembrī tiks atklāta izstāde, kurā būs apskatāmas mākslinieku radītās lielformātu gleznas un tēlniecības vides objekti.

"Izstāde būs kā aicinājums uz dialogu par laikmetīgās mākslas nozīmi pilsētvidē un jauno mākslinieku popularizēšanu. Izstāde priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus līdz pat 22. novembrim," teikts mājaslapā.

Ekspozīcijas mērķis ir aktivizēt Brīvības alejas lomu Rīgas pilsētvidē un iepazīstināt plašāku sabiedrību ar Latvijas jauno mākslinieku darbību, radot iespējas jaunajiem māksliniekiem veidot komunikāciju ar Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

"Modernas pilsētas ir interesantas un daudzslāņainas, un vizuālā māksla ir neatņemama daļa no pilsētu kvalitātes. Tāpat mākslinieciskas izpausmes piešķir pilsētai dinamiku, ar interesantām domām un nozīmīgiem atklājumiem bagātinot citkārt ierasto vidi un virzot vizuālos akcentus. Apzinoties gan radošā procesa, gan pašu mākslas darbu vērtību, projekts piedāvā unikālu iespēju rīdziniekiem un viesiem ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un profesoru palīdzību piedalīties darbu veidošanas procesā un izbaudīt Brīvības pieminekļa aleju kā telpu mākslai pašā Rīgas centrā," sacījis Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

LMA tēlniecības darbu ekspozīcijas autori ir 2021. gada Tēlniecības apakšnozares diplomandi: Andrejs Ratkēvičs, Māris Konoņenko, Mirdza Guka, Metāla mākslas apakšnozares diplomands Nils Jumītis un Profesionālās doktorantūras students Egons Peršēvics.