foto: CSDD
Izsludināts konkurss uz CSDD valdes locekļa amatu
Sabiedrība
2021. gada 15. augusts, 18:42

Izsludināts konkurss uz CSDD valdes locekļa amatu

Jauns.lv / LETA

Izsludināts konkurss uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes locekļa amatu ar atbildību juridiskajā, reģionālo klientu apkalpošanas centru darbības procesu pārraudzības un transportlīdzekļu reģistrācijas jomās, liecina informācija direkcijas mājaslapā.

Valdes loceklim noteikta bruto mēneša atlīdzība 6454 eiro apmērā.

Amata kandidātam izvirzītas vairākas obligātās minimālās prasības, tostarp akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnēs, vismaz triju gadu pieredze, kas iegūta pēdējos desmit gados, vidējā vai lielā uzņēmumā valdes loceklim līdzvērtīgā vadoša amatā, vismaz triju gadu darba pieredze, kas iegūta pēdējo desmit gadu laikā, atbilstoši izglītībai tiesību zinātnēs, pieredze kolektīva vadīšanā, valsts valodas zināšanas C1 līmenī un angļu valodas zināšanas B2 līmenī.

Tāpat kandidātiem jāpiemīt zināšanām un izpratnei par valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem normatīvajiem aktiem un labu korporatīvo pārvaldību, CSDD darbības veidiem, jomām un mērķiem, tajā skaitā par jautājumiem, kas saistīti klientu apkalpošanas centru darbību un transportlīdzekļu reģistrāciju.

Kandidātu kompetence tiks vērtēta vairākās jomās - stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, orientācija uz attīstību, lēmumu pieņemšana un atbildība, darbinieku motivēšana un attīstīšana.

Pieteikumus konkursā var iesniegt līdz 31.augustam.

Patlaban CSDD valde darbojas četru cilvēku sastāvā - tās priekšsēdētājs ir Andris Lukstiņš (ar pilnvaru termiņu līdz 2022.gada februārim) un valdes locekļi Jānis Kancēvičs (ar pilnvaru termiņu līdz 2021.gada novembrim), Aivars Aksenoks (ar pilnvaru termiņu līdz 2023.gada martam) un Mārtiņš Krieviņš (ar pilnvaru termiņu līdz 2026.gadam).

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.