foto: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija – Tavs staRTA punkts RĒZEKNĒ
Sabiedrība
2021. gada 1. jūlijs, 10:07

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija – Tavs staRTA punkts RĒZEKNĒ

Jauns.lv

Lai īstenotu savus nākotnes sapņus, vispirms ir jāiegūst drošs pamats zem kājām. Augstākā izglītība ir īstā atslēga, ar kuru iespējams atslēgt vajadzīgās durvis ceļā uz savu mērķu īstenošanu. No 6. līdz 12. jūlijam pamatstudijām Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) ir iespēja pieteikties, izmantojot vienotā valsts un pašvaldību portāla www.latvija.lv e-pakalpojumu “Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”. Savukārt no 6. līdz 19. jūlijam Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā var pieteikties augstākā līmeņa studijām.

Studiju iespējas akadēmijā ir plašas, un iegūtais – kvalitatīva augstākā izglītība – sniedz drošuma sajūtu, dodoties tālāk savu sapņu īstenošanā. Ekonomikas un pārvaldības fakultāte, Inženieru fakultāte un Izglītības, valodu un dizaina fakultāte aicina topošos studētgribētājus izvēlēties kādu no tajās piedāvātajām studiju programmām atbilstoši katra interesēm un vēlmēm. Turklāt svarīgi atcerēties, ka izvēlēties RTA var, ne tikai lai mācītos kādā no pamatstudiju programmām, savas zināšanas te iespējams pilnveidot arī maģistra un doktora līmeņa (“Sociotehnisko sistēmu modelēšana”, “Lāzertehnoloģijas”, “Izglītības zinātnes”, “Ekonomika un uzņēmējdarbība”) studiju programmās. Visās pilna laika studiju programmās ir valsts finansētās budžeta vietas, kā arī lieliska iespēja izmantot Erasmus+ programmu.

Vairāk par RTA piedāvātajām studiju programmām: https://www.rta.lv/rta_istenotas_studiju_programmas

foto: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija

Studijas Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā – tas nav tikai ceļš pretī sapņu piepildījumam. Tas ir aizraujošs piedzīvojums, kura laikā tiek iegūti jauni draugi, gūta nozīmīga pieredze, pārvarēti dažādi radoši izaicinājumi. Studiju laiks ir piesātināts ar vērtīgām lekcijām kompetentu mācībspēku vadībā. Teorija tiek papildināta ar daudzveidīgu praksi, lai zināšanas tiktu labāk apgūtas un nostiprinātas.

Aktīvie jaunieši var iesaistīties fakultāšu pašpārvalžu un Studējošo padomes darbībā, gūstot pieredzi projektu rakstīšanā, pasākumu vadīšanā un organizēšanā, sastopot domubiedrus, kā arī risinot dažādus aktuālus jautājumus. Jauniešiem ir iespēja izkopt savus talantus un, piedaloties dažādos svarīgos notikumos, godam pārstāvēt akadēmiju.

foto: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija
foto: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentiem tiek piedāvāta iespēja dzīvot dienesta viesnīcā. Lai gādātu par studentu ērtībām, maksātspēju un ņemtu vērā dažādas vēlmes, RTA piedāvā istabu maksu dalīt uz diviem cilvēkiem vai dzīvot atsevišķi. Plašāka informācija: https://www.rta.lv/dienesta_viesnica

Vairāk informācijas par uzņemšanu: https://www.rta.lv/uznemsanas_komisijas_darba_laiks

Aktuālākie jautājumi, kas saistīti ar studiju un ārpusstudiju procesu akadēmijā: https://www.rta.lv/faq

foto: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija

Tikai tu pats vari noteikt, kurp vedīs Tavs dzīves ceļš. Un tikai no tevis ir atkarīgs, vai pretī jauniem izaicinājumiem un sasniegumiem tu dosies lēnām vai pārliecinātā raitā solī mērķtiecīgi iekarosi šo pasauli. Radoši izaicinājumi, vērtīga pieredze un pārliecība par saviem spēkiem ir labs pamats savu sapņu īstenošanā. Nebaidies doties ceļā un piepildi savus mērķus!

Raksts tapis sadarbībā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju.