foto: Facebook/ Roberts Putnis
Putnis: partijas "Progresīvie" valde šodien aizmuguriski un negaidīti ir izslēgusi mani no partijas
Politika
2021. gada 21. jūnijs, 23:55

Putnis: partijas "Progresīvie" valde šodien aizmuguriski un negaidīti ir izslēgusi mani no partijas

Jauns.lv

Partijas "Progresīvie" valde pirmdien, 21. jūnijā, lēma par tās bijušā priekšsēdētāja Roberta Putņa izslēgšanu no partijas.

Valde izskatīja 8.jūnijā saņemtu biedru iesniegumu par Putņa izteikumiem publiskajā telpā, "graujot partijas reputāciju, par nomelnošanu un centieniem kaitēt partijas nākotnei".

No valdes izslēgtais Putnis sociālajā vietnē "Facebook" norāda, ka valde aizmuguriski un negaidīti ir izslēgusi viņu no partijas par nesen sniegto interviju portālā pride.lv .

"Manuprāt, lēmums par tā pieņēmējiem pasaka vairāk nekā es jebkad spētu ietilpināt kādā savā komentārā. Esmu bijis piederīgs partijai "Progresīvie" kā organizācijai vairāk nekā desmit gadu. Esmu gājis pāri saviem personiskajiem emocionālajiem, enerģijas, privātā laika un spēka resursu robežām, lai šo organizāciju līdzveidotu," raksta Putnis.

Viņš pateicas saviem līdzgājējiem, kā arī norāda, ka "cilvēki nāk un iet." Viņš konkretizē: "Arī tie, kas uz laiku ir aizņēmušies kādu amatu un pieņēmuši vienu vai otru lēmumu. Savukārt politiskas institūcijas paliek tik demokrātiskās attīstības procesā, kur laiks skrien ar gaismas ātrumu. Tāpēc visām un visiem, kas šobrīd vēlas pamest partiju, aicinu to nedarīt."

2018.gadā Putnis kļuva par "Progresīvie" vadītāju. Viņš aktīvi piedalījās partijas programmas izveidē. Putņa un daudzu citu profesionāļu un politisko domubiedru darbs ļāva "Progresīviem" 2018.gada Saeimas vēlēšanās sasniegt 2,6% atbalstu un iegūt valsts finansējumu.

Pēc partijas nesekmīgā starta Eiropas Parlamenta vēlēšanās Putnis 2019.gada maijā negaidīti atkāpās no priekšsēdētāja amata un rudenī notikušajā partijas kongresā uz amatu valdē vairs nekandidēja.