Limbažos notiks aviošovs. Viens no dalībniekiem ir bijušais Lietuvas prezidents
Novadu ziņas
2021. gada 2. jūnijs, 15:54

Limbažos notiks aviošovs. Viens no dalībniekiem ir bijušais Lietuvas prezidents

Jauns.lv

Limbažu lidlaukā, 10. jūlijā, norisināsies šogad vienīgais avio šovs “FLY IN LIMBAŽI”. Ikvienam būs iespēja redzēt dažādu lidaparātu lidojumus, izpletņlēcēju šovu, augstākās pilotāžas paraugdemonstrējumus, Latvijā ražoto, ultravieglo un vienu no pasaulē ātrākajām lidmašīnām – Tarragon.

Pasākumā būs redzama arī Lietuvas pilotāžas grupa “ANBO”, trīs lidmašīnu sastāvā. Tā vadībā ir Rolands Pakss, politiķis, kas bijis Lietuvas prezidents un lido kopš 1973.gada, dažādu augstu sacensību uzvarētājs, vairāk nekā 20 gadus vada Kauņas aeroklubu. Trīs lidmašīnas, kas traucas ar ātrumu 300-360km/h un starp lidmašīnu spārniem attālums ir tikai 1 līdz 3 metri, tas ir ļoti sarežģīti.

Pasākumā būs redzama arī Lietuvas pilotāžas grupa “ANBO”, trīs lidmašīnu sastāvā. Tā vadībā ir Rolands Pakss, politiķis, kas bijis Lietuvas prezidents.

Ingemārs Butkevičs, avio šova “FLY IN LIMBAŽI” galvenais organizators: “Otrais gads, kad organizējam, ievērojot Covid-19 ierobežojumus, esmu gandarīts, ka nolēmām turpināt šo tradīciju. Vēlos, lai cilvēkiem būtu pēc iespējas plašākas iespējas iepazīties ar aviāciju, uzzināt jaunumus. Pasākuma programmu veidojam, lai tā atšķirtos no iepriekšējā gada un, iespējams, lidmašīnas ķers balonus vai gaidāms konfekšu lietus, protams, galvu reibinoši un iespaidīgi paraugdemonstrējumi”.

Limbažu lidlaukā atklās aviošovu "Fly in Limbaži"

gallery icon

Būs vērojami arī Latvijas Valsts robežsardzes aviācijas pārvaldes helikopteru lidojumu paraugdemonstrējumi - robežsardzes struktūrvienība, kuras sastāvā darbojas Aviācijas dienests, Gaisa kuģu tehniskās apkopes organizācija, kā arī Speciālo operāciju dienests “Sigma”. Plānota izglītojoša programma no izglītības iestādēm un profesionāļiem.

Šie ir svētki, kas paredzēti, lai būtu interesanti visiem, bērniem īpaši izklaidējoša programma. Pasākuma noslēgumā apmeklētājiem būs iespēja pacelties debesīs ar kādu no pasākumā esošajiem lidaparātiem, lai izbaudītu brīvības sajūtu un apskatītu apkārtni no putna lidojuma.