foto: LETA
Lems par pašvaldību vēlēšanu apturēšanu Rēzeknes novadā
Politika
2021. gada 28. maijs, 15:28

Lems par pašvaldību vēlēšanu apturēšanu Rēzeknes novadā

Jauns.lv / LETA

Reaģējot uz Satversmes tiesas (ST) šodienas spriedumu, kas atceļ Varakļānu novada pievienošana Rēzeknes novadam, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien lems par 5.jūnija pašvaldību vēlēšanu apturēšanu Rēzeknes novadā, informē CVK pārstāve Laura Zaharova.

CVK sēde notiks šovakar pēc tam, kad jautājums tiks izdiskutēts šodien paredzētajā Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē. CVK sēdes laiks vēl tiks precizēts.

Lai saņemtu attālinātās sēdes pieejas linku, mediju pārstāvjiem jāsazinās ar Centrālo vēlēšanu komisiju.

Kā ziņots, ST vienā no lietām par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Šodien plkst.15 sākusies preses konference, kurā ST priekšsēdētāja Sanita Osipova un ST priekšsēdētājas vietnieks Aldis Laviņš informēs par pieņemto nolēmumu.

ST 28.aprīlī rakstveida procesā izskatīja lietu par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma "Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības" vairāku apakšpunktu atbilstību Satversmei un Eiropas vietējo pašvaldību hartai.

Jau ziņots, ka citā lietā ST 12.martā atzina, ka Administratīvo teritoriju un apdzīvoto likumā noteiktā Skultes pagasta iekļaušana Saulkrastu novadā neatbilst Satversmei.