foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: arī šogad pie Brīvības pieminekļa gulst ziedi latviešu leģionāru piemiņai
Sabiedrība
2021. gada 16. marts, 13:27

FOTO: arī šogad pie Brīvības pieminekļa gulst ziedi latviešu leģionāru piemiņai

Jauns.lv / LETA

Lai gan epidemioloģiskās drošības pasākumu dēļ šogad nenotiek publiskie pasākumi latviešu leģionāru godināšanai, katrs ir aicināts individuāli nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa Rīgā, Brāļu kapos Lestenē un piemiņas vietās citur Latvijā.

To var darīt, rūpīgi izvērtējot savu veselības stāvokli un ievērojot piesardzību, tostarp izmantojot sejas masku un ievērojot drošu distanci.

Latviešu leģionāru godināšana pie Brīvības pieminekļa 2021.gada 16.martā

Epidemioloģiskās drošības pasākumu dēļ šogad nenotiek publiskie pasākumi latviešu leģionāru godināšanai. Tomēr, rūpīgi izvērtējot savu veselības stāvokli un ievērojot piesardzību, ...

gallery icon

Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka ik gadu dzirdēti dažādi iemesli, kādēļ 16.martā nevajadzētu godināt leģionārus - vienmēr esot kādi "īpaši apsvērumi". Taču politiķis atzīst, ka šogad patiešām ir sarežģīti apstākļi, kas prasa īpašu piesardzību.

Dzintars atzīmēja, ka, neskatoties uz to, joprojām ir iespējams izrādīt godu leģionāriem, individuāli noliekot ziedus piemiņas vietās visā Latvijā. "Varbūt šobrīd daudziem šķiet, ka savā ikdienā esam ierobežoti, taču jāatceras, ka, salīdzinājumā ar leģionāriem un viņu laiku, mums ir neskaitāmas iespējas. Par tām jāpasakās saviem senčiem un varbūt, godinot viņu spēku, drosmi un neatlaidību, arī paši sevī radīsim jaunu enerģiju šim laikam," uzsvēris NA priekšsēdētājs.

Zināms, ka 16.martā ik gadu tiek atzīmēta neoficiālā leģionāru piemiņas diena.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā.