Labdaris.lv parāda – arī ratiņkrēslā var baudīt dzīvi
15 cilvēki ratiņkrēslos varēja izbaudīt braucienu ar greznu burinieku un vizināties ar Latvijā vienīgo “Hummer” limuzīnu.
Sabiedrība
2015. gada 1. septembris, 08:00

Labdaris.lv parāda – arī ratiņkrēslā var baudīt dzīvi

Jauns.lv

Pagājušā ceturtdienā Labdarības Fonds Labdaris.lv bija sarīkojis īstus svētkus cilvēkiem, kas slimības vai nelaimes gadījumu dēļ ir spiesti pavadīt savas dienas ratiņkrēslos. Fonds organizēja pasākumu “Ieelpot jūras brīzi”. Tā laikā 15 cilvēki ratiņkrēslos varēja izbaudīt braucienu ar greznu burinieku un vizināties ar Latvijā vienīgo “Hummer” limuzīnu. Pasākuma mērķis bija parādīt ikvienai personai ratiņkrēslā, ka arī viņi var sasniegt arvien jaunus apvāršņus. Tajā pat laikā pasākuma organizatori vēlējās uzsvērt, ka cilvēki ratiņkrēslā ir daļa no sabiedrības, nevis izolēta cilvēku grupa.

Pasākums notika visas dienas garumā. No rīta tā dalībnieki pulcējās pie Latvijas Zinātņu akadēmijas, lai sēstos baltā limuzīnā un dotos uz ostu Lielupē. Galvenais dienas notikums bija vairāku stundu ilgs izbrauciens ar burukuģi “Lībava”. Par godu pasākuma dalībniekiem uz piestātnes bija izritināts sarkanais paklājs. Uzkāpšana uz klāja, kā arī nokļūšana krastā notika pūtēju kvinteta “Jūrmala” spēlētu skaņdarbu pavadībā. Pārsēsties no viena transporta līdzekļa otrā pasākuma dalībniekiem palīdzēja spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Ivars Grahoļskis.

Saņemtā attieksme un pasākuma kvalitāte ļāva personām ratiņkrēslos sajusties patiesi īpašiem. “Zināju, ka būs jauks pasākums, bet nedomāju, ka tā būs visbrīnišķīgākā diena manā mūžā,” pēc pasākuma rakstīja viena no tā dalībniecēm Margita. Labdaris.lv saņēma ļoti daudz pateicības vārdus gan par labu pasākuma organizēšanu, gan par radītajām emocijām. Vairākas dienas pēc pasākuma fonda pārstāvji joprojām par to runā ar smaidu – neizsakāmi daudz pozitīvu emociju tika radīts, nodots un uzņemts tā laikā.

Arī Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības valdes loceklis Mārtiņš Karnītis pasākumu novērtēja kā izdevušos. Viņš atklāja, ka ikviens notikums, kura laikā ir redzams, kā cilvēki ratiņkrēslos mainās un kļūst spēcīgāki, sniedz viņam spēku un enerģiju ikdienā. M. Karnītis ikvienai personai, kas ir nonākusi ratiņkrēslā, iesaka nepadoties un nezaudēt ticību saviem spēkiem. Viņš uzsver – draugi un domubiedri ir pats būtiskākais atbalsts ikvienam, kas nonācis sarežģītā situācijā.

Fonda Labdaris.lv dibinātājs Aleksandrs Čistovs norāda: “Ir ļoti svarīgi atgādināt, ka ikviens cilvēks, neatkarīgi no tā, vai viņš var staigāt, ir daļa no sabiedrības. Ikviens sabiedrības loceklis ir pelnījis cieņu un vienlīdzīgas iespējas. Un vakar mēs centāmies to parādīt – persona, kas ir nonākusi grūtībās, ir jānēsā uz rokām, nevis jāatstāj novārtā.”

Jāpiebilst, ka ne visiem cilvēkiem, kas atrodas ratiņkrēslā, ir iespēja apmeklēt šāda veida pasākumus. Daudziem slimība vai trauma liedz pārvietoties ratiņkrēslā bez elektriska vadības mehānisma. Tāpēc Labdarības Fonds Labdaris.lv organizē ziedojumu vākšanu akumulatoru iegādei ratiņiem, kas jau rīt varētu nonākt pie cilvēkiem, kam tie ir vajadzīgi, ja vien būtu aprīkoti ar trūkstošo akumulatoru. Mēs varam palīdzēt vēl vairāk cilvēkiem ratiņkrēslos iegūt iespēju izkļūt no mājām, strādāt, apmeklēt dažādus pasākumus un izbaudīt dzīvi!

Plašāka informācija par šo projektu ir atrodama šeit:

Palīdzēt uzlabot dzīvi cilvēkiem ratiņkrēslos Tu vari sekojošos veidos:

Ziedojumu tālruņa numuri: 90006881 (ziedojums – 1,42 EUR) un 90006771 (ziedojums – 7,11 EUR).

Lai palīdzētu cilvēkiem, kuru dzīvi būtiski var mainīt elektriski vadāms ratiņkrēsls, aicinām ziedot, pārskaitot jebkādu summu uz zemāk norādītajiem banku kontiem, maksājuma mērķī norādot „Fonds: Motus Vita”.

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv"

Reg. Nr: 40008173130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22

LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22

LV79PARX0016130480002

Paypal: paypal@labdaris.lv

labdaris@labdaris.lv

(+371) 27035637

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar labdaris.lv / Publicitātes foto