Imantas pedofila piesmieto meiteņu kaimiņi stāsta par dzīvi rajonā tagad. VIDEO
Imantas mikrorajons uzelpo - liftu monstrs ir notverts. Cietušās meitenes pamazām cenšas atgriezties dzīvē, un kaimiņi jūt viņām līdzi.
Sabiedrība
2015. gada 4. septembris, 22:16

Imantas pedofila piesmieto meiteņu kaimiņi stāsta par dzīvi rajonā tagad. VIDEO

Jauns.lv

Līdz ar citiem skolas bērniem šonedēļ savās klasēs atgriežas arī piecas meitenes, kuru dzīvi pagājušajā gadā uz visiem laikiem mainīja cilvēks, kurš līdz ar viņām iekāpa lifta kabīnē. Imantas pedofila pastrādātās varmācības dēļ mazās skolnieces nonāca psihologu kabinetos un rehabilitācijas centros. Tagad, kad visvairāk meklētais noziedznieks valstī ir aizturēts, cietušajiem bērniem jāspēj atkal atgriezties skolā un nebaidīties.

"Būtu viņu saticis, būtu olas viņam nogriezis," par aizturēto Imantas pedofilu saka LTV žurnālistes Aijas Kincas veikalā sastaptais Igors, kuram viena no cietušajām meitenēm bija kaimiņu bērns. Viņš stāsta, ka nolinčošana būtu bez jebkādas tiesas un problēmām: "Tas taču ir ārprāts, kas notiek šajā pasaulē! Ja bērnam notiek nelaime, tā nav tikai mums, tā ir visai Latvijai..."

Vietējā veikala pārdevēja Jana zina teikt, ka viena no pedofila cietušajām pusotru mēnesi Imantā nav redzēta, visticamāk, izgājusi rehabilitācijas kursu. Trauma pēc uzbrukuma bijusi tik stipra, ka bērns nav spējis ieiet klasesbiedru piepildītā garderobē skolā - tik lielas bijušas meitenes bailes pēc piedzīvotā liftā.

Imantas pedofils nu veiksmīgi notverts un atrodas cietumā vieninieka kamerā. Arī ieslodzītie zina, kāds jaunpienācējs ieradies - tā ir zemākā kasta cietumnieku hierarhijā, tāpēc aizturēto tur atstatus no citiem.

Mikrorajona skolās atzīst, ka nu beidzot var uzelpot un pārstāt nemitīgi dzīvot bailēs. Vairāk par Imantas iedzīvotāju noskaņojumu patlaban skatieties LTV sagatavotajā sižetā.

Kasjauns.lv/LTV