foto: Mārtiņš Ziders
VIDEO: prezentē vīziju, kā turpmāk varētu izskatīties izgaismotais Brīvības piemineklis
Kultūra
2020. gada 11. novembris, 20:02

VIDEO: prezentē vīziju, kā turpmāk varētu izskatīties izgaismotais Brīvības piemineklis

Jauns.lv

11.novembrī plkst. 18 tika prezentēts Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekts, kuru realizējis eksprezidents Valdis Zatlers kopā ar Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu.

Brīvības piemineklis 2020.gada 11.novembrī

gallery icon

Kopā ar Zatleru komandā pie pieminekļa izgaismošanas citu starpā strādā mākslinieks Māris Kalve, gaismu inženieris un projekta autors Normunds Bļasāns un jurists, fonda valdes loceklis Sandis Bertraitis. Arhitektonisko koncepciju sagatavojis arhitekts Austris Mailītis.

“Katrai tautai ir kāda svētvieta, monuments, piemineklis, kas viņiem ir ļoti svarīgs. Latviešiem tas ir Brīvības piemineklis, un tāds tas būs vienmēr. Parasti šie pieminekļi ir izgaismoti, bet mūsējais ir palicis tumsā,” sarunā ar Jauns.lv ideju par Brīvības pieminekļa izgaismošanu ieskicēja Valdis Zatlers.

Rīga ietērpta svētku noskaņās

gallery icon

Lai arī pilnībā gatavs rezultāts Brīvības pieminekļa izgaismošanas projektam Rīgas centrā būs redzams vien nākamgad, 11.novembrī, laika posmā no 18.00 līdz 23.00, notiek sava veida “mēģinājums”, kurā garāmejošie var iepazīties ar mākslinieku un fonda biedru vīziju.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Latvijas valsts bijušais prezidents Valdis Zatlers kopā ar Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu aicina tautiešus ziedot valsts neatkarības simbola cienīgai izcelšanai diennakts tumšajās stundās.

“Ikkatrs var sniegt gaismu Brīvības piemineklim! Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonds aicina pievienoties un kļūt par brīvības gaismas draugu! Brīvība ir gaismā!” aicina fonds.

Vairāk informācijas par fondu un iespējām ziedot var iegūt: brivibaspiemineklis.lv.