foto: LETA
Strauji pieaudzis pieprasījums pēc sejas maskām
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2020. gada 10. oktobris, 19:47

Strauji pieaudzis pieprasījums pēc sejas maskām

Jauns.lv / LETA

Pieprasījums pēc sejas maskām pagājušajā nedēļā strauji pieaudzis, atzina SIA "New Rosme" valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers.

"Masku pieprasījums pēdējās dienās, salīdzinot ar situāciju iepriekš, uzņēmuma veikalos ir pieaudzis 30 reizes un vairāk, līdzīgs pieprasījuma pieaugums ir interneta veikalā," skaidroja Štelmahers.

Savukārt pieprasījumu no vairumtirgotājiem uzņēmumam ir grūti apkopot, jo patlaban "New Rosme" nav brīvu ražošanas jaudu. 

Uzņēmums kopš vasaras atkal ar pilnu jaudu ražo pamatprodukciju - sieviešu veļu, tāpēc ar maskām visu pieprasījumu nespēj nodrošināt, skaidroja Štelmahers.

"Līdz ar to ražošanas apmēri maskām ir minimāli un tos nekādi nevaram salīdzināt, piemēram, ar šā gada aprīli, kad faktiski visa ražotne šuva un piegrieza maskas," norādīja Štelmahers.

Kā ziņots, no trešdienas līdz 6.novembrim mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, un par tā nelietošanu var neielaist transportā vai izsēdināt no tā. Kā mutes un deguna aizsegu var lietot medicīniskās, nemedicīniskās jeb higiēniskās maskas, kā arī vizierus un sejas vairogus.

Jau ziņots, ka "New Rosme" apgrozījums pagājušajā gadā bija 5,788 miljoni eiro, kas ir par 3,1% mazāk nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma peļņa palielinājās par 11,1% un bija 203 056 eiro.

"New Rosme" reģistrēta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 920 706 eiro. "New Rosmes" vienīgā īpašniece ir Zviedrijas holdingkompānija "Swegmark Invest". Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir pašu modelēto korsešu izstrādājumu ražošana un tirdzniecība Eiropas Savienības un NVS valstu tirgos. Otrs darbības virziens ir šūšanas pakalpojumu sniegšana Zviedrijas un citiem Eiropas uzņēmumiem.

Tēmas