Andris Ameriks, kā viena darba autors, piedalās izstādes "Bilžu sēta" atklāšanā. FOTO
Festivāls "Bildes" šogad svin 30 gadu jubileju.
Runā Rīga
2015. gada 25. septembris, 14:26

Andris Ameriks, kā viena darba autors, piedalās izstādes "Bilžu sēta" atklāšanā. FOTO

Jauns.lv

Līvu laukumā skatāma mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" veidota vides izstāde "Bilžu sēta Pilsēta", kurā aplūkojami vairāk nekā 100 Latvijā populāru mūziķu un radošo personību veidoti 138 mākslas darbi, informēja "Bilžu biroja" pārstāve Tija Auziņa.

Septembris kļuvis par "Bilžu" mākslas mēnesi, kad, gaidot festivāla koncertus, pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti iepazīt festivāla krāšņās tēlotājmākslas izpausmes. Līvu laukumā skatāmās izstādes darbi tapuši aizvadītā un šā gada festivāla vasaras nometnēs un tikuši izstādīti koncertu laikā.

Šogad, papildinot 2014.gada veikumu, mūziķi un mākslinieki radījuši kopdarbu "Bilžu vārti".

Vides izstāde ir kā māksliniecisks un krāsains ceļvedis festivāla dalībnieku domās un sajūtās, ko veido un ar kurām dalās mūziķi, mākslinieki un citas radošās personības. Festivāla mūziķi un mākslinieki krāšņu mākslas darbu veidā ir iekrāsojuši savas emocijas, pārdomas, radošās iedvesmas uzplaiksnījumus.

Vides objekta "Zīmulis" autors ir Visvaldis Asaris, kā arī izstādē ar saviem darbiem piedalās mūziķi Ieva Akuratere, Andris Ābelīte, Raimonds Bartaševičs, Mārtiņš Bērtulis, Inese Darkeviča, Jānis Dubavs, Mikus Frišfelds, Igeta Gaiķe, Aigars Grāvers, Normunds Jakušonoks, Jānis Jubalts, Jolanta Mateusa-Kalniņa, Igo, Ilze Kalve, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Mārtiņš Križevics, Jānis Miltiņš, Laima Miltiņa, Arnis Miltiņš, Inta Grīnberga-Milzarāja, Aldans Milzarājs, Henrijs Eduards Mucenieks, Dace Pūce, Valters Pūce, Juris Riekstiņš, Ikars Ruņģis, Viesturs Samts, Dina Skreitule, Ieva Sutugova, Jevgēnijs Ščapovs, Jānis Vanadziņš, Varis Vētra, Einārs Vītols, Sandra Ziemele, Āris Ziemelis un "Tev un man".

Izstādē skatāmi arī darbi, kurus radījuši mākslinieki Krišs Apšenieks, Visvaldis Asaris, Anta Bute, Arvīds Endziņš, Gita Straustiņa, Ināra Garklāva, Mārtiņš Heimrāts, Ieva Kokoreviča, Laila Kocere, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Līga Križevica, Inguna Krolle-Irbe, Raimonds Ivanovskis, Anatolijs Lomovskis, Inese Mailīte, Ivars Mailītis, Alise Mediņa, Kristofers Metkalfe, Inga Pērkons, Arvīds Plokšta, Indra Puķe, Maija Rezenberga, "ROSBY", Jānis Straupe, Valdis Štrāls, Laima Vanadziņa, Inga Zotova, Aleksejs Naumovs, Māra Ulme, Katrīna Šatalova, kā arī mūziķu bērni - Līva Kalniņa, Helma Križevica, Kristaps Ruņģis, Gabriela Samule, Gustavs un Niklāvs Ziemeļi.

Tāpat būs aplūkojami darbi, kurus radījuši Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) un personības izaugsmes treneris Andžejs Reiters, režisore Aija Strazdiņa, "draugiem.lv" pārstāvji Agnese Bite un Krišjānis Mežulis, kā arī akcijas "Arī es - Bilžu sētā!" dalībnieces Baiba Ābelīte, Inga Pole, Paula Vanaga un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Formas tekstila dizaina nodaļas studentes.

Jau ziņots, ka līdz 30.oktobrim arī tirdzniecības centrā "Spice" un "Spice Home" būs skatāma mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" izstāde.

Festivāls šogad svin 30 gadu jubileju.

Festivāla koncerti notiks mūzikas klubā "Kaļķu vārti" un Rīgas Kongresu namā laikā no 21.oktobra līdz 29.novembrim. Mūzikas cienītājus tradicionāli priecēs folkmūziķi, jaunie dziesminieki, kā arī pašmāju blūza un džeza mūziķi. Par godu 30 gadu jubilejai tiks izdots mākslas albums ar festivāla dalībnieku mākslas darbiem. Festivāla laikā tiks prezentēts "Bilžu" himnas "Tikai tā!" teksta autora Guntara Rača jaunais dzejoļu krājums.

LETA / Publicitātes foto