Indiešus Rīgā regulāri piekauj vietējie dzērāji
Šo indieti Rīgā smagi piekāva laupītāji. Indieši nejūtas droši Matīsa, Avotu ielu apkaimē, kā arī Ķengaragā un Centrāltirgus apvidū.
112
2015. gada 5. oktobris, 06:19

Indiešus Rīgā regulāri piekauj vietējie dzērāji

Jauns.lv

Divdesmit trīs gadus vecais Kabirs (vārds mainīts) Latvijā dzīvo jau vairāk nekā gadu. Puisis mūsu valstī ieradies studēt, tāpat kā daudzi viņa draugi. Diemžēl viņiem ir drūma pieredze – miermīlīgie indieši cietuši no rasisma, vairāki Kabira draugi piekauti un aplaupīti.

Bīstamie rajoni

Kabirs ir no Keralas Indijas dienvidos. Doties uz Latviju viņu mudinājušas plašās Eiropas Savienības iespējas izglītoties, taču teju vai tūlīt pēc ierašanās sākušās problēmas.

“Daļa manu draugu dzīvo Matīsa un Avotu ielas apkārtnē. Tā kā esam studenti, mums ir pusslodzes darbi, kuru dēļ mājās pārnākam pusnaktī vai pat vēlāk. Man pašam nav gadījies piedzīvot uzbrukumu, taču vietējie dzērāji nakts stundās regulāri terorizē manus draugus. Viņi parasti klīst grupās un prasa naudu,” stāsta Kabirs.

Ja naudu nedod ar labu, uzbrucēji, parasti grupā, piekauj upuri, sišanai izmantojot jebko, kas pagadās pa rokai. Vīrietis apgalvo, ka šāds liktenis piemeklējis jau piecus viņa draugus. Īpaši bīstams indiešiem izrādījies arī Ķengarags un Centrāltirgus rajons.

Kaimiņš salauž degunu

“Es esmu pārliecināts, ka vairākums latviešu nav rasisti un ir ļoti labi cilvēki. Daudzi no maniem jaunajiem draugiem ir latvieši un krievi. Taču pirms aptuveni diviem mēnešiem strīds izcēlās arī starp kādu manu draugu un viņa kaimiņu, latvieti. Bija skaidrs, ka šim cilvēkam mēs nepatīkam. Dzīvokļu mājas pagalmā bija autostāvvieta, kurā var brīvi novietot auto, nebija pat iedalīta konkrēta vieta, liec, kur gribi, ja tikai brīvs. Taču šis vīrietis ārdījās katru reizi, kad redzēja mana drauga auto, lai arī kur tas būtu novietots,” teic Kabirs.

Reiz viņa draugs atstājis auto vietā, kur parasti savu glauno BMW novieto agresīvais vīrietis, un par atbildi neapmierinātais kaimiņš, sitot ar pieri, salauzis indietim degunu.

Draugu piekauj dzērāju bars

 “Reiz kādu manu draugu piekāva bars dzērāju, kuri no viņa nespēja dabūt naudu. Draugam bija smagi sasista seja, acīs pirms sišanas iepūsta piparu gāze – uzbrukuma brīdī viņš neko neredzēja un nekādi nespēja aizstāvēties. Izsaucām policiju un nonācām pat līdz uzbrucēja mājai, taču policija mums pavēstīja, ka nakts stundās cilvēkus netraucēs,” apgalvo Kabirs.

Smagi piekautais draugs pēc tam ievietots slimnīcā, kur cietušajam mutes dobuma apkārtnē ieliktas deviņas šuves.

Policists neesot palīdzējis

Par katru incidentu Kabirs ar draugiem vērsies policijā, taču, pēc viņa vārdiem, likumsargi neesot bijuši ieinteresēti īpaši palīdzēt cietušajiem ārzemniekiem.

Līdzīgu policijas attieksmi Kabirs novērojis arī gadījumā ar agresīvo kaimiņu – vainīgais bijis tepat, zināma viņa dzīvesvieta un auto numurs, taču policists, ierodoties notikuma vietā, paziņojis, ka viņam līdzi nav visa nepieciešamā, un devies prom, solot atgriezties pēc pusstundas.

Tas esot noticis pirms vairākiem mēnešiem, un policists joprojām nav atgriezies. Valsts policija gan atsakās komentēt šādus vispārīgus apgalvojumus, jo tie neesot konkrēti un identificējami.

Tomēr paliks Latvijā

Reiz kādam Kabira paziņam apzagts arī dzīvoklis pirmajā stāvā – izlauztas durvis, un līdzi paņemta vērtīga elektronika, taču, neraugoties uz pieredzēto, puisis negrasās padoties un doties prom. Kabirs pagaidām neapmeklēs arī Indijas vēstniecību: “Ja es vērstos mūsu vēstniecībā, visiem iesaistītajiem būtu lielas problēmas. Domāju, ka Indijas pārstāvniecība iesaistītos un palīdzētu mums cīnīties ar šo netaisnību.”


Kasjauns.lv/Foto: Aculiecinieks