foto: Publicitātes foto
Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 4. un 5. jūlijā? Vēsturiskie pils dārzi, ģitārists Liepājas ezerā un dziesminiece Rumbulas pļavās
Sestdien un svētdien Latvijas Piļu un muižu asociācija jau otro reizi visus aicina uz Vēsturisko parku un dārzu dienām pilīs un muižās.
Kultūra
2020. gada 4. jūlijs, 08:16

Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 4. un 5. jūlijā? Vēsturiskie pils dārzi, ģitārists Liepājas ezerā un dziesminiece Rumbulas pļavās

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Šajās brīvdienās savdabīgus, bet neaizmirstami skaistus un romantiskus koncertus mums dāvā izcilu mūziķu plejāde. Dziesminiece Anta Eņģele uzstāsies Rubeņu kalna pļavās, bet ģitārists Mārcis Auziņš kāps uz skatuves Liepājas ezera.

Tāpat improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas pasaulē festivāls “Rīgas ritmi” mūs ievedīs Vecrīgā un Ciemupes estrādē. Etnoduetā Liepājas “Lielajā dzintarā” uzstāsies Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Rundāles pils Franču dārzā sabrauks pūtēju orķestri, dienu pirms tam gan tur notiks Dārza tirgus. Mūziķus, dārzus un daudz cita interesanta varēsiet sastapt arī Vēsturisko parku un dārzu dienās visā Latvijā.

Neaizmirstamas promenādes sola arī galvaspilsētas izstāžu zāles. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina iepazīt gan slavenās Mildas autoru Rihardu Zariņu, gan mākslinieka Romualda Geikina Konverģenci. Rīdzenes iela piedāvā “uzkāpt” uz Vecrīgas jumtiem, bet Kalnciema kvartālā varam iepazīt jauno scenogrāfu Pasaules galu. Savukārt Imantā varam izbaudīt 50 Latvijas ainavu dārgumus. Toties Romas vienīcas Kamīnzālē svētdien, ezotēriskajā meistardarbnīcā “Dzintara Latvija” varēsiet ar senajām zintīm.

Nākamā lapa: 1. Vēsturisko parku un dārzu dienas Latvijas pilīs un muižās