foto: Ivars Soikāns/LETA
Ārkārtējo brīvdienu ceļvedis: ko darīt 6. un 7. jūnijā? Pēcpandēmijas festivāli, Bruknas baznīcas celšana un himnas simtgade
Lai arī grupa “Dzelzs vilks” pie Latvijas mūzikas debesīm spīd jau 29 gadus, šosestdien notiks tās pirmais autokoncerts.
Kultūra
2020. gada 6. jūnijs, 08:12

Ārkārtējo brīvdienu ceļvedis: ko darīt 6. un 7. jūnijā? Pēcpandēmijas festivāli, Bruknas baznīcas celšana un himnas simtgade

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pamazām atkopjamies pēc lielās pašizolēšanās un tautu pulcināt sāk vasaras festivāli. Tiesa gan - visnotaļ rezervēti un piesardzīgi, bet tas liecina par to, ka kaut kad dzīve atkal ieies pierastā ritmā. Rīgas Fotomēnesis ir pirmais festivāls, kurš iesācies jau pandēmijas laikā.

Savukārt pie “Arēnas Rīga” visus pulcina autokino un autokoncertu festivāls “#Viedi”. Zemgalieši gan šajā, gan tajā robežas pusē sasparojušies iepazīt Zemgales skaistākās vietas. Latgalieši vēl gan mazliet piesardzīgāki un Daugavpils dzimšanas dienu aicina svinēt vairāk attālināti, tāpat arī tradicionālais labdarības koncerts “Uzcel savu baznīcu” būs jāvēro interneta tiešraidē. Kopību varēsim izjust svētdienas rītā visi dziedot valsts himnu pulksten 8.55, neatkarīgi no tā kur un kurā pasaules malā esam.

Pandēmijas ierobežojumu laiks, kurš jau pamazām sāk atslābt, licis radoši izpausties arī māksliniekiem. Ineta Freidenfelde grāmatu namā “Valters un Rapa” atrāda, ka Dabai nav karantīnas, bet Siguldas Tautas lietišķās mākslas studiju dalībnieces pašas gājušās dabā, lai virtuāli atrādītu savu veikumu. Savukārt Māris Puķītis savās fotogrāfijās stāsta, kā jūtas visa plašā dzīvnieku pasaule visā plašajā pasaulē. Vita Merca galerijā “Jēkabs” izstādījusi savas jaunākās gleznas, bet mūsu laikmetīgās mākslinieces Raiņa un Aspazijas vasarnīcā reflektē par feminismu izstādē “Sieviete bez īpašībām”.
 

Nākamā lapa: 1. Daugavpils svin savu 745. dzimšanas dienu