Populārais britu aktieris Ralfs Fainss atkal manīts Rīgā. FOTO
Britu aktieris Ralfs Fainss (otrais no kreisās) Rīgā ar restorāna “Prego” kolektīvu.
Kultūra
2015. gada 23. oktobris, 08:43

Populārais britu aktieris Ralfs Fainss atkal manīts Rīgā. FOTO

Jauns.lv

Slavenais britu aktieris Ralfs Fainss, kurš 1996. gadā tika nominēts Oskara balvai par galveno lomu filmā “Angļu pacients”, bet 1993. gadā par otrā plāna lomu filmā “Šindlera saraksts”, šajās dienās viesojies Rīgā.

1962. gadā dzimušais Ralfs Fainss ir angļu aktieris, kinorežisors un producents. Viņš arī pazīstams kā Voldemorts filmās par Hariju Poteru. Fainss jau reiz viesojies Latvijā, kad 2014. gada martā ieradās Rīgā, lai ieskaņotu galveno lomu Latvijas, Krievijas, Francijas un Lielbritānijas kopražojuma filmā „Divas sievietes”.

Toreiz portālam Live Rīga aktieris arī padalījās iespaidos par Latvijas galvaspilsētu: “Maza, mierīga. Rīga šķiet ļoti līdzīga Vācijas pilsētām, bet tomēr ir arī kaut kas no Krievijas, iespējams pat ir jūtama Padomju Savienības pieredze un šis vēstures posms. Bet tas nav sliktā nozīmē, tas vienkārši padara šo pilsētu atšķirīgu no pārējās Eiropas. Tu it kā esi Eiropā, tā arī jūties, te tā arī izskatās, bet tomēr kaut kas ir savādāk. Cilvēki, valoda, atmosfēra. Tāds interesants sajaukums, kas neatstāj vienaldzīgu. Rīgā var pamanīt nianses, tās pašas sev pievērš uzmanību. Bet man patika miers, ko varēju šeit izbaudīt un līdz ar to arī strādāt bija daudz vieglāk. Laiks bija brīnišķīgs, un cilvēki ļoti jauki un pretimnākoši. Es visu laiku esmu kustībā, daudz pasaules valstu, dažādi projekti, dažādi cilvēki, lielpilsētas, kņada, troksnis... un šeit tu attopies tādā miera ostā. Uz kopējā pasaules fona viss šķiet tāds miniatūrs. Te nav metropolēm raksturīgās burzmas, nospiedošās cilvēku plūsmas un dinamikas. Bet ir kaut kas cits. Man patika, pat ļoti. Jāsaka atklāti, ka es biju patīkami pārsteigts. Pirms tam nebija sanācis daudz par Rīgu dzirdēt, domāt un pievērst uzmanību aktualitātēm, tāpēc pat īsti nezināju, ko sagaidīt, bet izrādījās, ka šī ir patiešām jauka, saistoša un kulturāli bagāta pilsēta. Es laikam vairāk biju sagaidījis līdzību ar Krieviju, kuru nu jau pazīstu diezgan plaši un daudzveidīgi, bet īstenībā te nemaz nav kā Krievijā. Tikai kultūras ietekme, manuprāt, ir jūtama. Es nevarētu teikt, ka es varētu šeit dzīvot, bet es noteikti priecājos, ka man bija iespēja iepazīties ar Rīgu. Jums ir ļoti bagāta kultūra, dažādu valstu vēsturiskā ietekme un vēl pašiem kaut kas savs. Es domāju, ka ikviens interesents te varētu atrast kaut ko sev – gan mākslā, gan kultūrā, gan arhitektūrā, gan mūzikā... šī ir pilsēta, ko var baudīt, kā labu vīnu vai garšīgu ēdienu – lēnām, nesteidzoties un izgaršojot katru niansi. Un protams – Baltijas jūra. Tā ir laime, ja tik tuvu pilsētai ir jūras krasts, līdz kuram ir vien 30 min brauciens. Jebkurā brīdī, kad nepieciešams izvēdināt galvu, pastaigāties, ieelpot svaigu gaisu... Brīnišķīga vieta pārdomām, iespēja sakoncentrēt savu enerģiju, atslābināties. Mēs pēdējā dienā pabijām brītiņu pie jūras, tas bija ļoti skaisti.”

Tagad Ralfs Fainss atkal ir Rīgā. Par to informēja itāļu restorāna “Prego” kolektīvs, sociālajos tīklos padaloties ar fotogrāfiju, kurā redzams, kā britu aktieris viesojies šajā restorānā.

Britu aktieris Ralfs Fainss Rīgā

Kasjauns.lv/Foto”Faceboo.com, Ieva Cīka/LETA