foto: No izdevniecības "Rīgas Viļņi" athīva.
Grupas "Otra puse" līderis Normunds Pauniņš VID lēmumu uztver kā ieteikumu atteikties no ēšanas
Normunds Pauniņš TV3 šovā "Izklausies redzēts".
Sabiedrība
2020. gada 19. aprīlis, 14:51

Grupas "Otra puse" līderis Normunds Pauniņš VID lēmumu uztver kā ieteikumu atteikties no ēšanas

Jauns.lv

Ļoti nepatīkamu atbildi no Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) saņēmis pazīstamās grupas "Otra puse" solists Normunds Pauniņš, kura dīkstāves pabalsta pieprasījums ticis noraidīts.

Pauniņš savā "Facebook" kontā publicējis atbildes vēstuli no VID un pierakstījis tai komentāru, ko domā par šādu iestādes lēmumu. Mūziķis ir maksājis visus nodokļus septiņu gadu garumā, bet atteikuma pamatā tiek minēts fakts, ka viņš ir mikrouzņemumā darba devējs nevis ņēmējs. Pabalsts pienākoties vienīgi darba ņēmējiem.

Pauniņš stāsta, ka viņa mikrouzņēmumā bez viņa ir nodarbināti vēl divi cilvēki, kuri kopā kā pabalstu saņēmuši vien 260 eiro.

Pazīstamajam mūziķim savdabīgi šķiet arī faksts, ka VID lēmums par viņa mikrouzņemumu esot pieņemts Rēzeknes novada Griškānos, ar kurieni rīdziniekam Pauniņam īsti neesot nekāda sakara.

Lēmuma pēcgarša Normundam Pauniņam ir visai drūma viņam atliek vien uzdot jautājumua: "Nu un ko tagad iesākt, dārgais VID? Neēst???"

Pauniņš arī piebilst, ka pirms gada martā mikrouzņēmuma ienākumi bijuši vairāk nekā četri tūkstoši eiro, bet šogad nulle.

Pauniņam komentāros piebalso arī grupas "Dzelzs vilks" bundzinieks Mārcis Judzis, kuram arī atteikts pabalsts. Neskaitāmi labdarības pasākumi, visu laiku maksāti nodokļi kā pašnodarbinātajam, bet nekā. 2019. gadā martā ieņēmumi ar grupu bijuši 2100 eiro, bet šogad - apaļa nulle. Turklāt viņš ir četru bērnu tēvs. Judzis gan rokās klepī salicis negrasās sēdēt un sola ģimenei sarūpēt iztiku.