Tiesa Neo soda ar simts stundu piespiedu darba
Prokurore prasīja sodīt Neo ar piespiedu darbu 280 stundu apmērā.
112
2015. gada 2. novembris, 11:26

Tiesa Neo soda ar simts stundu piespiedu darba

Jauns.lv

Izskatot tā saukto Neo lietu, Rīgas apgabaltiesa pirmdien nolēma Ilmāru Poikānu sodīt ar piespiedu darbu simts stundu apmērā.

Pilns spriedums būs pieejams 17.novembrī. Desmit dienu laikā to vēl varēs pārsūdzēt.

Neo komentēja, ka "cīņa turpinās". Viņa aizstāvis Ilmārs Punka sacīja, ka gaidīs pilnu spriedumu, lai lemtu par tālāko rīcību.

Poikānu tiesa atzina par vainīgu apsūdzībā par ekonomisko un citu ziņu, kuras ir komercnoslēpums, neatļautu iegūšanu savai vai citas personas lietošanai, savukārt par nevainīgu Poikānu atzina apsūdzībā par nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas datiem, radot būtisku kaitējumu.

Jau ziņots, ka 2014.gada jūnijā ar pirmās instances spriedumu Neo jeb Ilmāru Poikānu attaisnoja. Tiesas spriedums sekoja gandrīz piecus gadus pēc datu noplūdes no Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmas. Poikāns bija atklājis caurumu sistēmā un atsevišķus datus publicēja internetā.

Spriedumu pērn pārsūdzēja prokurore un "ABLV Bank", kam tika piemērots cietušā statuss. Prokurore prasīja sodīt Neo ar piespiedu darbu 280 stundu apmērā.

Prokuratūra norādīja, ka Poikāns veicis nelikumīgu datu lejupielādi ar fizisko personu datiem, kā arī neatļauti ieguvis VID elektroniskās deklarēšanas sistēmas elektroniskos dokumentus.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA