Straujuma nezina, kā rīkosies, ja Belēvičs rosinās palielināt mediķu algas
Straujuma: "Nē, es pirmo reizi to dzirdu, ar Belēviča kungu es neesmu runājusi ne par viņa demisiju, ne par to, ja viņš iesniegtu tādu priekšlikumu, ka es prasītu demisiju."
Politika
2015. gada 2. novembris, 17:41

Straujuma nezina, kā rīkosies, ja Belēvičs rosinās palielināt mediķu algas

Jauns.lv

Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai ("Vienotība") būtu jāpadomā, kā rīkotos gadījumā, ja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) kā Saeimas deputāts iesniegtu priekšlikumu nākamā gada valsts budžeta projektā par mediķu algu palielināšanu.

Straujuma, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes taujāta, vai tad, ja Belēvičs prasītu mediķu algu palielinājumu nākamgad, varētu prasīt viņa demisiju, smejoties atbildēja, ka par šādu iespēju nav domājusi.

"Nē, es pirmo reizi to dzirdu, ar Belēviča kungu es neesmu runājusi ne par viņa demisiju, ne par to, ja viņš iesniegtu tādu priekšlikumu, ka es prasītu demisiju," viņa sacīja.

Valdības vadītāja norādīja, ka visas koalīcijas partijas saprot nākamā gada budžeta iespējas. Reizē viņa atzina - ir skaidrs, ka veselības nozarei pietrūks finansējuma.

Savukārt, jautāta, kāda būs viņas rīcība, ja Belēvičs kā deputāts nākamā gada budžeta likumprojektā iesniegtu Saeimā priekšlikumu par mediķu algu paaugstināšanu, Straujuma atbildēja, ka "tad man ir jāpadomā, šobrīd man nav bijis nekāda iemesla par to domāt".

Plānots, ka pēc 30.novembra koalīcijas partneri sāks strādāt pie 2017.gada valsts budžeta, tostarp veselības nozares finansējuma sasaistes ar sociālajām iemaksām, norādīja Straujuma.

Jau ziņots, ka Saeimas ārkārtas sēde, kurā deputāti pirmajā lasījumā lems par nākamā gada budžetu, notiks otrdien. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti sēdē otrdien pirmajā lasījumā atbalstīja nākamā gada valsts budžeta likumprojektu.

Galīgajā lasījumā Saeima par nākamā gada budžetu plāno lemt 30.novembrī.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA