Filma "Modris" cīnīsies par "Oskara" balvu kategorijā "Labākā ārzemju filma". VIDEO
Kadrs no Jura Kursieša filmas "Modris".
Kultūra
2015. gada 2. novembris, 20:03

Filma "Modris" cīnīsies par "Oskara" balvu kategorijā "Labākā ārzemju filma". VIDEO

Jauns.lv

Juris Kursietis ar spēlfilmu "Modris" cīnīsies par ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma", informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

88.ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2016.gada 28.februārī Losandželosā, nominantus paziņos 2016.gada 14.janvārī. Kategorijā "Labākā ārzemju filma" šogad pieteiktas filmas no 81 valsts un, lai šajā grūti aptveramajā konkurencē izpelnītos vairāk koncentrētas uzmanības, organizācija "European Film Promotion" rīko īpašus Eiropas filmu seansus, kas sākās jau 25.oktobrī ar Čehijas filmu "Home Care". Pavisam šogad Oskara balvai izvirzītas filmas no 27 Eiropas valstīm, filmu seansi turpināsies līdz 8.novembrim un noslēgsies ar Lietuvas filmu "Sangailes vasara", pavēstīja Matīsa.

Filmai "Modris" otrdien, 3.novembrī, ir pirmais seanss no sešiem, ko izrādīs ASV Kinoakadēmijas balvas kontekstā. Pēdējais filmas seanss plānots 14.decembrī. Savukārt pēc Ziemassvētkiem ASV Kinoakadēmija pasludinās deviņu filmu "īso sarakstu", no kura pēc tam tiks izraudzītas piecas nominētās filmas.

Filmas "Modris" reklāmas treileris - video:


BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video