Par Banku augstskolas rektoru atkārtoti ievēl Andri Sarnoviču
Sarnovičs bija vienīgais kandidāts uz augstskolas rektora amatu.
Sabiedrība
2015. gada 5. novembris, 10:13

Par Banku augstskolas rektoru atkārtoti ievēl Andri Sarnoviču

Jauns.lv

Par Banku augstskolas rektoru atkārtoti ievēlēts Andris Sarnovičs, informēja augstskolā.

Konkurss uz Banku augstskolas rektora amatu tika izsludināts 2015. gada 26. augustā. Augstskolas Senāts rektora amatam izvirzīja līdzšinējā rektora Sarnoviča kandidatūru, kura atbilstību izvērtēja un apstiprināja Rektora vēlēšanu komisija.

Sarnovičs bija vienīgais kandidāts uz augstskolas rektora amatu. 2015. gada 3. novembrī Banku augstskolas Satversmes sapulcē notikušajās rektora vēlēšanās par Sarnoviču tika atdota 31 balss, pret - viena.

Banku augstskolas vadības un attīstības programmā, kuru nākamajam rektora pilnvaru periodam no 2016. līdz 2020. gadam vēlēšanās piedāvāja Sarnovičs, kā nozīmīgākie mērķi ir izvirzīti augstskolas misijas īstenošana un izaugsmes veicināšana. Banku augstskolas misija ir sniegt izcilu finanšu un biznesa izglītību mērķtiecīgām personībām.

Turpmākajā periodā Banku augstskolas rektors apņēmies nodrošināt nemainīgi augstu izglītības kvalitāti, paplašināt mērķtirgu un diversificēt finanšu avotus. Sarnovičs uzsvēra, ka augstā studiju kvalitāte ir Banku augstskolas svarīgākā prioritāte, jo tā ir atbildība visas sabiedrības priekšā, nodrošinot augstskolas absolventu augstu nodarbinātības un atalgojuma līmeni. Ciešā augstskolas sadarbība ar darba devējiem nosaka, ka studiju programmām Banku augstskolā jābūt aktuālām un jāatbilst ar augstskolas studiju virzieniem saistīto nozaru attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA