Ap 100 cilvēku pie Saeimas piketē pret bēgļu uzņemšanu Latvijā. FOTO
Pasākums norisinās mierīgi, tajā pārsvarā piedalās vecāka gadagājuma cilvēki, ir arī vīrieši leģionāru formas tērpos.
Sabiedrība
2015. gada 5. novembris, 16:38

Ap 100 cilvēku pie Saeimas piketē pret bēgļu uzņemšanu Latvijā. FOTO

Jauns.lv

Pie Saeimas ceturtdienas pēcpusdienā ieradušies aptuveni 100 piketētāji, kuri iestājas pret bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Sākotnēji pie Saeimas nama bija pulcējušies ap 50 cilvēku, bet viņu skaits pakāpeniski pieauga.

Piketētājiem rokās ir daudz plakāti, kas vēsta, ka "piekrist uzņemt migrantus, nozīmē parakstīt nāves spriedumu mūsu tautai", ka "valdībai jāpilda tautas griba" un tamlīdzīgi. Uz vairākiem plakātiem rakstīts, ka vairākiem ministriem, kā arī Valsts prezidentam jāatkāpjas. Tiek prasīta arī no darba jau atbrīvotā satiksmes ministra anrija Matīsa demisija.

Pasākums norisinās mierīgi, tajā pārsvarā piedalās vecāka gadagājuma cilvēki, ir arī vīrieši leģionāru formas tērpos.

Viens no pasākuma organizatoriem Jānis Sils aģentūrai BNS sacīja, ka šā piketa mērķis ir panākt, lai, iesniedzot grozījumu Patvēruma likumā, Saeima redzētu, ka tiem ir arī tautas atbalsts. Grozījumi paredz aizliegt organizētu un plānveidīgu trešo valstu valstspiederīgo ievešanu Latvijā, kvotas, kuras pārsniedzot, jārīko referendums un to, ka atsevišķām personām jātiem izraidītām bez viņu lietas izskatīšanas

Apvienības "Taisnīgums" valdes priekšsēdētājs Valters Grīviņš žurnālistiem norādīja, ka politiķi piketētājus sadzirdēs, taču "pagaidām izskatās, ka "airBaltic" izpārdošana nezināmiem spekulantiem ir svarīgāka, nekā tautas uzklausīšana".

Andrejs Klementjevs ("Saskaņa") žurnālistiem sacīja, ka iedzīvotāji vairāk protestē nevis pret palīdzības sniegšanu, bet baidās no tā, ka tas vēl ekonomiski sliktāk iespaidos jau tā nabadzīgo Latviju. ""Saskaņa" humāni attiecas pret jautājumu, bet grib skaidri saprast, ka būs aizsargāti Latvijas iedzīvotāji," viņš teica.

Jau ziņots, ka piketu rīko partija Nacionālā Savienība "Taisnīgums" un biedrības "Tēvijas Sargi". Protesta akcijas rīkotāji iepriekš informēja, ka pasākuma laikā Saeimā tiks iesniegti grozījumi Imigrācijas un Patvēruma likumos, kuru pieņemšana ļautu novērst turpmāku trešo valstu nelegālo imigrantu organizētu ievešanu Latvijā.

Septembrī Nacionālā Savienība "Taisnīgums" un "Tēvijas Sargi" rīkoja protesta akcijas pret imigrāciju. Tika rīkots gājiens "Pret imigrāciju!", kas noslēdzas ar koncertu "Baltija ir mūsu". Pasākumā pulcējās vairāki simti cilvēku.


BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA