Sabiedrība
2015. gada 8. novembris, 22:03

Latvijā elektroapgāde traucēta aptuveni 1000 "Sadales tīkla" klientu

Jauns.lv

Latvijā svētdienas vakarā vētras dēļ elektroapgāde traucēta aptuveni 1000 elektroenerģijas sadales sistēmas operatora "Sadales tīkls" klientu, pavēstīja uzņēmumā.

"Svētdienas vakarā Latvijas teritoriju šķērsoja spēcīgs vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās sasniedzot 25 metrus sekundē, kas izraisīja postījumus arī "Sadales tīkla" elektrotīklā – spēcīgā vēja ietekmē lauzti un uz elektrolīnijām krituši koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus. "Sadales tīkla" operatīvais personāls diennakts tumšajā laikā veica bojājumu lokalizēšanu un organizēja pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi," pauda kompānijā.

Tajā norādīja, ka šovakar aptuveni plkst.18.00 elektroapgāde tika traucēta aptuveni 7000 mājsaimniecību Kuldīgas un Liepājas novados, savukārt 19.03, atslēdzoties transformatora apakšstacijai, elektroenerģijas piegāde tika traucēta vairāk nekā 10 000 klientiem Talsu novadā. Savukārt plkst.20.15 elektroenerģijas piegāde ir traucēta aptuveni 1000 klientiem valsts centrālajā daļā. Visas bojājumu novēršanā iesaistītās elektromontieru brigādes veic bojājumu lokalizāciju un turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi visiem klientiem.

"Sadales tīkls" ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija "Latvenergo".

BNS