Kukuļņemšanā apsūdzēta Rīgas domes amatpersona pārliecināts, ka krimināllietu drīz izbeigs
Aļeksejenko apliecināja, ka no 1.decembra atgriezīsies darbā Rīgas domē. Viņš ir pacilātā noskaņojumā.
Sabiedrība
2015. gada 9. novembris, 21:17

Kukuļņemšanā apsūdzēta Rīgas domes amatpersona pārliecināts, ka krimināllietu drīz izbeigs

Jauns.lv

Saistībā ar kukuļņemšanu aizdomās turētais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko apgalvo, ka tuvāko nedēļu laikā pret viņu sāktā krimināllieta tiks izbeigta. To viņam esot apliecinājis gan prokurors, gan izmeklētājs.

Komentējot pret viņu ierosināto kukuļošanas krimināllietu, Aļeksejenko sacīja, ka "lieta ir nobeigumā un pēc divām līdz četrām nedēļām tiks izbeigta". "Jau no paša sākuma bija skaidrs, ka tā ir tukša lieta," pauda Aļeksejenko.

Taujāts, vai tādā gadījumā neplāno, piemēram, vērsties tiesā, lai pieprasītu kompensāciju saistībā ar to, ka viņam nācies divus gadus pavadīt, esot atstādinātam no amata pienākumu pildīšanas, Aļeksejenko atbildēja noraidoši. "Es pats esmu strādājis Iekšlietu ministrijā. Dzīvē notiek kļūdas - galvenais, ka viss beidzas. Departaments strādā, kolektīvs strādā, es atgriežos darbā - viss notiek," pacilāti sacīja amatpersona.

Vairāk nekā divus gadus Mājokļu un vides departamenta direktora vietā strādāja pienākumu izpildītājas, jo 2013.gada 1.jūlijā toreizējais direktors Aļeksejenko tika atstādināts no pienākumu pildīšanas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemēroja viņam aizdomās turētā statusu saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu. Tolaik izskanēja, ka Aļeksejenko turēts aizdomās par to, ka, iespējams, pieprasījis kukuli 100 000 eiro apmērā par Rīgas domei piederoša īpašuma izīrēšanu.

KNAB pārstāve Laura Dūša iepriekš apliecinājusi: "Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, taču attiecībā uz minēto personu piespiedu procesuālie līdzekļi ir atcelti."

Laikā, kad viņš nevarēja ieņemt amatu departamentā, Aļeksejenko bija SIA "Getliņi Eko" valdes loceklis.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA