Rīgā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs nemainīgi zems
Sildīties būs izdevīgi.
Runā Rīga
2015. gada 10. novembris, 12:12

Rīgā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs nemainīgi zems

Jauns.lv

AS „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas tarifs no šī gada 1.novembra būs 47,18 EUR/MWh bez PVN, kas ir par 19% mazāks, salīdzinot ar pagājušā gada novembri.

Siltumenerģijas tarifs Rīgā ir zemākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē,  Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Siltumenerģijas tarifs novembrī Rīgā ir arī mazākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 12% mazāks nekā Tallinā un par 6% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Sagaidāms, ka arī nākamajos aukstākajos apkures sezonas mēnešos - decembrī un janvārī siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem saglabāsies nemainīgi zems - 47,18 EUR/MWh bez PVN. 

Siltumenerģijas tarifs novembrī, kā arī prognozes decembrim un janvārim noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” šī gada 10.novembrī publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” - par dabasgāzes tirdzniecības cenu 206,32 EUR/tūkst.nm3 novembrim un prognozes decembrim, janvārim.

AS „RĪGAS SILTUMS” ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013.gada 29.maija lēmumam Nr.89 „Par akciju sabiedrības „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, attiecīgi var samazināties vai palielināties arī siltumenerģijas cena.

Regīna Zommere /  Foto:  Shutterstock