foto: Paula Čurkste/LETA
"Progresīvie" nākamnedēļ spriedīs par saviem līderiem apvienotajā sarakstā ar "Attīstībai/Par!"
"Attīstībai/Par!" Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (no kreisās) un partijas "Progresīvie" Rīgas domes vēlēšanu līderis Mārtiņš Kossovičs.
Politika
2020. gada 23. februāris, 16:37

"Progresīvie" nākamnedēļ spriedīs par saviem līderiem apvienotajā sarakstā ar "Attīstībai/Par!"

Jauns.lv / LETA

Partijas "Progresīvie" valde otrdien, 25.februārī, spriedīs par savu līderu komandu apvienotajā sarakstā ar "Attīstībai/Par!" (AP), pastāstīja "Progresīvo" valdes loceklis Mārtiņš Kossovičs.

Valdes sēde notiks plkst.18 Ernesta Birznieka-Upīša ielā 20. Sanāksme provizoriski varētu ilgt divas līdz trīs stundas.

Kossovičs apstiprināja, ka viņš no apvienotā saraksta startēs Rīgas domes vēlēšanās, tāpat tajās piedalīsies "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs Edmunds Cepurītis un partijas ģenerālsekretārs Miroslavs Kodis.

Politiskā spēka valdes pārstāvis vērsa uzmanību, ka līdz ar vienošanos par apvienotā saraksta izveidi, tajā no "Progresīvajiem" kandidēs mazāk par 63 kandidātiem, kas ir maksimālais kandidātu skaits sarakstā. Līdz ar to jārēķinās, ka vairākiem desmitiem potenciālo kandidātu būs jāatsaka, skaidroja Kossovičs. Viņš norādīja, ka vēl paredzētas tikšanās ar potenciālajiem pretendentiem ārpus partijas, piemēram, "Rīgas līgas" aktīvistu pārstāvjiem, vai viņi būtu gatavi virzīt savus kandidātus.

Zinot Rīgas domes pašreizējā sasaukuma pieredzi, kur atsevišķi cilvēki atstāja savas frakcijas, "Progresīvie" vēl arī plānot pārbaudīt potenciālos kandidātus, lai būtu pārliecināti par partijas virzītajiem pretendentiem, pauda politiķi. Pārbaudi plānots veikt, pārrunājot ar viņiem motivāciju un to, kādus darbus viņi uzņemas veikt.  

"Progresīvajiem" arī ir svarīgi savas partijas kandidātu lokā tuvoties tam, lai būtu daudz maz līdzvērtīgs sieviešu un vīriešu kandidātu skaits, piebilda Kossovičs. Viņš norādīja, abu partiju apvienotā saraksta galīgajam kandidātu lokam būtu jābūt zināmam 7.martā.