Trauksme modeļu aģentūrā Rīgas centrā. Saņemta vēstule ar baltu pulveri. FOTO
Visi darbinieki evakuēti. Noslēpumainā pulvera izcelsme un sastāvs pagaidām nav zināms.
112
2015. gada 10. novembris, 14:46

Trauksme modeļu aģentūrā Rīgas centrā. Saņemta vēstule ar baltu pulveri. FOTO

Jauns.lv

Atgadījums noticis šorīt, Pulkveža Brieža ielā, modeļu aģentūrā „Terri”. Notikuma vietā nekavējoties ieradusies policija un darbinieki tikuši evakuēti. Pulvera sastāvs pagaidām nav zināms.

Par notikušo Feisbukā informējusi pati modeļu aģentūras vadītāja Marianna Prozorova. Viņa stāsta, ka aģentūras telpas atbraukuši izpētīt vairāki dienesti: „No sākuma ieradās policija un ugunsdzēsēji, pēc tam tika pārbaudīts, vai telpās nav radiācija. Vēlāk ieradās pretterorisma vienība „Omega” un ar suņiem pārbaudīja apkārti – cik sapratu, tika pārbaudīts, vai tā nav sprāgstviela.”

Vielas sastāvs pagaidām neskaidrs

Pēcāk, uz aģentūras telpām nosūtīti arī speciālisti, kas pārbaudījuši vai baltais pulveris nav bakterioloģiskais ierocis. „Īsumā, visa diena mums vienās izklaidēs!” ironizē aģentūras priekšniece.

Valsts policija (VP), komentējot notikušo, informē, ka šobrīd visi evakuētie darbinieki jau atgriezušies darba vietās un nezināmās izcelsmes pulveri pētīs eksperti. „Notikuma vietā tika atrasta aploksne ar aizdomīgu vielu, tādēļ no uzņēmuma telpām tika evakuēti uzņēmuma darbinieki.

Notikuma vietā strādāja policija un citi kompetentie dienesti. Šobrīd visi evakuētie uzņēmuma darbinieki atgriezušies savās darbavietās, un par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc 20. nodaļas (Noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību). Izņemtajai vielai nozīmēta ekspertīze,” informē VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Kasjauns.lv/Foto: aculiecinieka foto. Facebook