Latvijas ģimenēs TV pults pavēlnieces ir sievietes
Pētījums veikts 2015.gada septembrī, aptaujājot 732 cilvēkus Latvijā.
Sabiedrība
2015. gada 11. novembris, 11:20

Latvijas ģimenēs TV pults pavēlnieces ir sievietes

Jauns.lv

To, kādu televīzijas pārraidi skatīties, Latvijas mājsaimniecībās visbiežāk nosaka sievietes, teikts digitālās satelīttelevīzijas operatora "Viasat" veiktā pētījumā.

Kā rāda pētījuma rezultāti, 46% gadījumu televīzijā skatāmo saturu nosaka sievietes, 29% - vīrieši, bet 25% respondentiem bijis grūti atbildēt. 49% respondentu norādījuši, ka televīzijas pārraides vēro kopā ar visu ģimeni, pulcējoties pie viena TV ekrāna, kamēr 51% atzinuši, ka labprātāk televīziju skatās vairākās ierīcēs, katram izvēloties sev tīkamāko saturu.

Pētījuma dati liecina arī par to, ka Latvijas mājsaimniecībās visbiežāk sastopami ir šķidro kristālu LCD televizori - 30%, kam seko kineskopa televizori - 29%, bet 21% aptaujāto mājās ir LED televizori. Kopumā televizors pieejams 93% mājsaimniecību, bet 41% mājsaimniecību to ir vairāk par vienu.

Pētījums veikts 2015.gada septembrī, aptaujājot 732 cilvēkus Latvijā.

"Viasat" ir daļa no "Modern Times Group" (MTG), starptautiskas izklaides programmu raidorganizācijas, kura darbojas četros kontinentos. "Viasat" Latvijā piedāvā maksas televīzijas kanālus, kas pieejami no "Viasat" satelīta platformām un "Viasat" partneru TV operatoru platformām.

LETA / Foto: Vida Press

Tēmas