Koris "Balsis" ar unikālu koncertu uzstājas... gāzes tvertnē. FOTO
Koris "Balsis" Inta Teterovska vadībā nodziedājis unikālu koncertu pavisam neierastā vietā – uzņēmuma "Latvijas Gāze" vēsturiskajā gāzes tvertnē, kuru uzņēmums atjaunojis, dodot šīm telpām otru elpu.
Kultūra
2015. gada 11. novembris, 13:01

Koris "Balsis" ar unikālu koncertu uzstājas... gāzes tvertnē. FOTO

Jauns.lv

Diriģenta Inta Teterovska vadītais koris Balsis uzstājies ar unikālu vairāk nekā trīs stundas garu koncertu pavisam neierastā vietā – Latvijas Gāzes 2. vēsturiskajā tvertnē.

Ints Kasjauns.lv pastāstīja, ka viņa uzmanību jau ilgāku laiku piesaistījuši īpašie tornīši, kas atrodas Vagonu ielā, Latvijas Gāzes teritorijā. „Es taču visu laiku biju domājis, ka tie ir ūdenstorņi, un mani dīdīja nemiers kādreiz šādā tornī sarīkot kora koncertu. Tā ar šo sapni staigāju, apsverot, kāda šajā vietā ir akustika, kā tur būtu uzdziedāt korim. Pirms dažām nedēļām beidzot nokļuvu šajā vietā un noskaidroju, ka tās ir unikālās vēsturiskās gāzes tvertnes, no kurām lielākajā izveidots sporta komplekss, bet otrajā– remontdarbnīca,” stāsta Ints. Tās būvētas 1882. gadā kā Rīgas otrās gāzes fabrikas tvertnes, un tās projektējis inženieris arhitekts Augusts Hartmanis.

„Uzņēmuma Latvijas Gāze vadība bija atsaucīga, un panācām vienošanos, ka sarīkosim tur koncertu. Darbinieki arī pirms koncerta kārtīgi pastrādāja, jo atbrīvoja tvertni no mums neiederīgām lietām un izberza ne pa jokam,” teic diriģents.

Un tā 8. novembrī gāzes tvertnē notika unikāls kormūzikas koncerts, kas korim Balsis bija kā treniņš pirms došanās uz pirmo Āzijas un Klusā okeāna reģiona EXPO, kurš notiks Makao, Ķīnā. „Koncerts izdevās. Pirmajā pusstundā ar akustiku bija tā vājāk, jo kormūzikā jauna telpa vienmēr ir jāpiepilda, proti, jāpiedzied. Kad tas bija noticis, izrādījās, ka akustika tvertnē ir teju vai ideāla. Mums bija izdomāts, ka koncerta apmeklētāji izsaka savu viedokli, vai viņiem nav par ilgu vairāk nekā trīs stundas garš kormūzikas koncerts. Tikai viens no vairāk nekā 100 koncerta apmeklētājiem sacīja, ka ir par ilgu,” ziņo Ints Teterovskis.

Kasjauns.lv / Foto: no publicitātes materiāliem (Gatis Rozenfelds F64)