"Būsim reāli, tie ir miljoni!" - Kozlovskis uzskata, ka pati Vācija diez vai tiks galā ar bēgļu slogu
Ministrs ir pārliecināts, ka arī Vācijai patvēruma meklētāju slogs būs pārāk liels.
Politika
2015. gada 12. novembris, 10:11

"Būsim reāli, tie ir miljoni!" - Kozlovskis uzskata, ka pati Vācija diez vai tiks galā ar bēgļu slogu

Jauns.lv

Arī Vācijai ievērojamais patvēruma meklētāju slogs būs pārāk liels, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Kozlovskis atklāja, ka patlaban patvēruma meklētāju pārvietošanas programmas ietvaros ir pārvietotas tikai 200 personas, kas neliecina par īpašu steigu, lai gan kopumā apņemšanās joprojām ir.

Kozlovskis vērsa uzmanību uz to, ka no daudziem simtiem tūkstošu bēgļu, tikai 40 tūkstoši līdz šim ir lūguši patvērumu Eiropas Savienībā. Tas liecina par to, ka šo cilvēku mērķis ir Vācija un Zviedrija, jo, saskaņā ar Dublinas regulu, patvēruma meklētāja statusa piešķiršana ir tās ES valsts uzdevums, kurā bēglis to pieprasa.

Kozlovskis norādīja, ka tāpēc tiek apsvērta iespēja tās personas, kuras neprasa patvērumu, izraidīt no Eiropas. "Tas tiek vērtēts juridiskajos dienestos, komisijās. Visticamāk decembra sākumā atbildes būs uz šiem jautājumiem," sacīja ministrs.

Iekšlietu ministrs arī atzina, ka pat Vācija nespēs tikt galā ar ievērojamo patvēruma meklētāju pieplūdumu. "Būsim reāli, tie ir miljoni cilvēku. Arī Vācijai tas būs pārāk liels slogs," sacīja Kozlovskis.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA/Reuters