Straujuma nav gatava slēgt Latvijas robežas
Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma uzskata, ka lielāka uzmanība būtu jāpievērš Turcijas un Grieķijas robežai.
Sabiedrība
2015. gada 15. novembris, 19:49

Straujuma nav gatava slēgt Latvijas robežas

Jauns.lv

Neesmu gatava pateikt, ka mēs slēgsim robežas ar Lietuvu un Igauniju, svētdien intervijā TV 3 raidījumam "Nekā personīga" sacīja valdības vadītāja Laimdota Straujuma.

Viņa uzsvēra, ka Latvijai nav jāslēdz robeža ar Lietuvu, bet jāskatās, kas notiek uz robežas starp Turciju un Grieķiju. Tāpat viņa pauda, ka ir ES valstis, kuru ārējās robežas ir atvērtas, vienlaikus uzsverot, ka Latvijas robežas ar trešajām valstīm tiek sargātas pietiekami augstā līmenī.

Premjere arī norādīja, ka Eiropā ir vairāki simti tūkstoši bēgļu, kas nav reģistrēti. Viņas skatījumā jāaktualizē jautājums pat patvēruma meklētāju sūtīšanu uz izcelsmes valstīm situācijā, ja viņi neatbilst bēgļa statusam. "Šajā jomā līdz šim darīts ļoti maz," piebilda Straujuma.

Attiecībā uz bēgļu uzņemšanu Latvijā, Straujuma norādīja, ka neredz iespēju Latvijai uzņemt vairāk šādu cilvēku, nekā valsts jau ir uzņēmusies.

Jau vēstīts, ka Parīzes prokurors Fransuā Molēns sestdien paziņoja, ka piektdien notikušajos teroraktos Francijas galvaspilsētā oficiālais bojāgājušo skaits ir 129 cilvēki, bet 352 cilvēki ir ievainoti. Viņš sacīja, ka 99 ievainoto veselības stāvoklis ir kritisks. Iepriekš tika vēstīts par 127-128, bet daži avoti vēstīja par 153 bojāgājušajiem.

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts". Uzbrukumos gāja bojā septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši. Molēns sacīja, ka uzbrukumā koncertzālē "Batacalan", saņemot apmēram simt cilvēkus par ķīlniekiem, uzbrucēji minēja Sīriju un Irāku. Koncertzālē teroraktā upuru skaits sasniedzis 89 cilvēkus, teica prokurors. Viņš norādīja, ka sākotnējā informācija liecina, ka trīs teroristu komandas koordinēja uzbrukumus Francijas galvaspilsētā.

Saskaņa ar ĀM rīcībā esošo informāciju, teroraktos Latvijas valstspiederīgie nav cietuši.

Tāpat aģentūra BNS ziņoja, ka teroraktos Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vairāk nekā 100 cilvēku un apmēram 200 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmusies organizācija "Islāma valsts".

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA