foto: Edijs Pālens/LETA
Aicina šķirot vējstiklu šķidrumu kanniņas
Sašķirotās kanniņas nogādā pārstrādes rūpnīcā "Nordic Plast" Olainē.
Sabiedrība
2020. gada 27. janvāris, 05:32

Aicina šķirot vējstiklu šķidrumu kanniņas

Kas Jauns Avīze

Līdz 13. martam jau desmito gadu norisinās Latvijas izlietoto vējstiklu tīrīšanas šķidrumu plastmasas kanniņu šķirošanas akcija "Tev beidzot ir otra iespēja!".

To rīko "Latvijas Zaļais punkts", "Narvesen Baltija" un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmums "Getz Nordic".

"Latvijas Zaļā punkta" direktors Kaspars Zakulis teic, ka mērķis ir aicināt neizmest tukšās vējstiklu šķidruma kanniņas atkritumos, bet šķirot, dodot tām otru iespēju pārdzimt jaunos produktos.
“Latvija nav pasaules lielvara, kas var mainīt globālos spēles noteikumus, bet ikviens no mums var kaut nedaudz mainīt savus ieradumus, lai Latvija nepārvērstos par vēl vienu plastmasas salu pasaules kartē,” uzsver Zakulis.

Vējstiklu šķidruma kanniņas visbiežāk ražotas no HDPE jeb cietās plastmasas, kas ir pārstrādājama. Ikvienam ir iespēja tās nodot speciālajos konteineros pie 21 "Narvesen" veikala "Neste" degvielas uzpildes stacijās Rīgā, Jūrmalā, Mārupē, Valmiermuižā, Bauskā, Iecavā, Jelgavā, Kuldīgā, Saldū un Talsos.

Sašķirotās kanniņas nogādā pārstrādes rūpnīcā "Nordic Plast" Olainē. Konteineri paliks un būs pieejami šķirošanai arī pēc akcijas.