Sveicot valsts svētkos, Straujuma aicina ikvienu sekot savai sirdsbalsij un mērķim
Straujuma: "Valsts var funkcionēt tikai tad, ja tā simboliski saņem no katra tās pilsoņa apstiprinājumu šim kopīgajam valstiskuma pamatam, ko veido mūsu godaprāts, mūsu vērtības, ģimenes tradīcijas un sirds siltums, ko nebaidāmies nodot cits citam."
Sabiedrība
2015. gada 17. novembris, 14:31

Sveicot valsts svētkos, Straujuma aicina ikvienu sekot savai sirdsbalsij un mērķim

Jauns.lv

Sveicot valsts svētkos, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ikvienam Latvijas iedzīvotājam un latviešiem ārvalstīs novēl sekot līdzi savai sirdsbalsij un savam izvēlētajam mērķim, informēja Valsts kancelejā.

Viņa aicina ikvienu darīt labu gan kaimiņam, gan līdzpilsoņiem, novēlot, lai dots devējam atdodas desmitkārtīgi.

Apsveikumā Straujuma pauž vēlmi, lai Latvijas simtgadē 2018.gadā visi pulcētos Daugavas krastmalā, lai sajustu, ka kopība ir tepat un māju sajūta ir pie Daugavas krastiem.

"Valsts var funkcionēt tikai tad, ja tā simboliski saņem no katra tās pilsoņa apstiprinājumu šim kopīgajam valstiskuma pamatam, ko veido mūsu godaprāts, mūsu vērtības, ģimenes tradīcijas un sirds siltums, ko nebaidāmies nodot cits citam," apsveikumā pauž Straujuma. Viņa atgādina, ka tās ir zināšanas un pieredze, kas tiek uzkrāta dienu no dienas, un tas viss kopā veido valsts organismu.

Straujuma uzsver, ka valsts dibināšanas laikā bija daudzi, kas šaubījās, vai izdosies nodibināt Latviju, un tas bija nemierīgs laiks gan Latvijā, gan visā pasaulē kopumā. Tomēr valsts tika nodibināta, un par to daudzi karavīri atdeva savu dzīvību. "Mēs esam šo karavīru un pirmo valsts sabiedrisko darbinieku, ierēdņu, zemnieku, uzņēmēju mazbērni. Mūsu atbildība ir bijusi augsta un joprojām ir tikpat augsta," uzsver Straujuma.

Valsts dzimšanas dienā viņa ikvienam novēl daudz laimes - gan ikvienam pilsonim, gan ikvienam valsts draugam.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA