Sabiedrība
2015. gada 19. novembris, 08:04

Četras privātīpašumā esošas būves Aplokciema ielā iekļauj Rīgas graustu sarakstā

Jauns.lv

Četras SIA "Ostas 1" piederošas būves Aplokciema ielā 6 iekļautas Rīgas graustu sarakstā, kā arī tām piemērots paaugstinātais nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN).

Kā informēja Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijā, domes Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldes darbinieki 24.septembrī vizuāli apsekoja būves un konstatēja, ka "Ostas 1" pieļauj būtiskus bojājumus to lietusūdens novadīšanas sistēmu elementos, nenodrošina logu ailu noslēgšanu vai stiklojuma esamību, pieļauj apdares materiālu nodrupšanu un eroziju, kā arī nenodrošina fasāžu un citu ārējo konstrukciju atjaunošanu atbilstoši būvju arhitektoniskajam stilam. Tāpat īpašniece nelikvidējot divu būvju konstrukcijās un uz arhitektoniskajiem elementiem augošus kokus, kā arī pieļaujot vienas būves sienu, jumta un citu konstrukciju daļēju neesamību un būtiskus bojājumus tās jumta konstrukcijās.

Pārvalde ar 30.septembrī sagatavotu vēstuli īpašniecei lūdza rakstveidā sniegt viedokli par turpmākajām darbībām ar būvēm, norādot konstatēto būvju uzturēšanas trūkumu novēršanas termiņus. Tāpat tika lūgts iesniegt pārvaldē būvju tehniskās apsekošanas atzinumu.

Īpašniece uz iepriekš minēto vēstuli neatbildēja, līdz ar to pieņemts, ka tā nolēma neizmantot savas tiesības izteikt viedokli par administratīvā akta izdošanu.

Pārvaldes darbinieki 3.novembrī atkārtoti vizuāli apsekoja būves un konstatēja, ka to vizuālais stāvoklis kopš pārvaldes darbinieku būvju vizuālās apsekošanas septembrī nav mainījies.

LETA