Laimīgi atkopies suns Ralfs, ko nežēlīgais saimnieks pieķēdēja Bolderājas mežā. FOTO
Pirms diviem mēnešiem Bolderājā mežā pie koka piesietais un atstātais suņu puika Ralfs pēc pārdzīvotā ir atkopies. Savukārt viņa nežēlīgo saimnieku gaida kriminālatbildība.
Sabiedrība
2015. gada 19. novembris, 14:07

Laimīgi atkopies suns Ralfs, ko nežēlīgais saimnieks pieķēdēja Bolderājas mežā. FOTO

Jauns.lv

Pirms diviem mēnešiem pie koka mežā Bolderājā pieķēdētais un likteņa varā atstātais suns Ralfs nu ir atkopies un jūtas laimīgs dzīvnieku patversmē „Ulubele”. Arī atrasts viņa nežēlīgais saimnieks, pie kura gan Ralfs vairs neatgriezīsies. Suņu puikam tiek meklēts jauns saimnieks.

Septembra vidū Kasjauns.lv publicēja kāda piesieta un novārdzināta suņa foto ar lūgumu palīdzēt atrast viņa saimnieku. Izrādījās, ka dzīvnieku pie koka bija piesējis kāds vietējais iedzīvotājs Nikolajs no Tekstilnieku ielas. Viņam suns bija kļuvis par nastu un tāpēc viņš nolēma no tā atbrīvoties ļoti nežēlīgā veidā. „To nelieti pašu vajadzētu pie koka piesiet," tā toreiz sociālajos tīklos savu sašutumu izteica „Ulubeles” pārstāvji.

Pēc publicētajām fotogrāfijām kaimiņi arī atpazina Ralfu un ziņoja par viņa cietsirdīgo saimnieku. Par suni savulaik bija rūpējusies Nikolaja māte, bet pēc viņas nāves suns palika ģimenei par nastu. Saimnieks tā arī neuzklausīja kaimiņu vēlmi palīdzēt Ralfam, kurš bijis viens no skaistākajiem Bolderājas suņiem. Nikolajs suni ne vedis uz patversmi, ne viņu atdāvinājis kaimiņiem. Tā vietā Nikolajs nolēma Ralfu piesiet un pamest mežā.

Par laimi, suņuku uzgāja bolderājieši, kuri par to paziņoja dzīvnieku patversmei. Dzīvnieks ir apmēram četrus līdz astoņu gadus vecs, liela auguma suņu puika ar bēši baltu kažoku.

Nu viņš ir atkopies un jūtas visnotaļ sprigans, Kasjauns.lv informēja patversmes „Ulubele” pārstāve Linda Novicka. Pret suņa saimnieku ir ierosināta krimināllieta un Nikolajs tagad gaida tiesu.

Krimināllikuma 230. pants par cietsirdīgu izturēšanās pret dzīvniekiem paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Bolderājā pamestais suns (LNT „Degpunktā”)

Elmārs Barkāns/Foto: „Ulubele”