Teātra kritiķe Silvija Radzobe Dailes teātrī piedāvās lekciju par teātra recenziju rakstīšanu
Teātra kritiķe Silvija Radzobe.
Kultūra
2015. gada 20. novembris, 18:03

Teātra kritiķe Silvija Radzobe Dailes teātrī piedāvās lekciju par teātra recenziju rakstīšanu

Jauns.lv

Dailes teātris 30.novembrī projektā "Dailes teātra Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā" piedāvās Latvijas Universitātes profesores un teātra zinātnieces, kā arī teātra kritiķes Silvijas Radzobes lekciju "Kā raksta un kā lasa teātra recenzijas".

Lekcijā Radzobe iecerējusi pastāstīt par savu pieredzi, ilgus gadus strādājot teātra kritikas laukā, kā arī Humanitāro zinātņu fakultātē audzinot jaunos teātra kritiķus,  informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Radzobes pārdomas skars jautājumus par to, cik ilgā laikā jauns kritiķis iemācās redzēt izrādi, kādas īpašības nepieciešamas teātra kritiķim, kā norit darbs, rakstot teātra recenzijas, kas ir teātra kritikas adresāts. Lekcijā tiks skarti jautājumi par "subjektivitāti" teātra kritikā, par kļūdām, kas pieļautas, strādājot kritikā, kā arī ceļiem, kas ieti, lai tās novērstu.

Tāpat lekcijā neizpaliks tēma par priekiem un sarūgtinājumiem, strādājot kritikā, kā arī pārdomas par to, kā recenzijas lasa skatītāji, teātra mākslinieki un citi kritiķi. Tiks meklēta atbilde arī uz jautājumu, vai ir iespējama draudzība starp teātri un kritiķi, kā arī apskatītas tās pozitīvās un bīstamās puses.

Lekcija notiks teātra Kamerzālē plkst.18.30. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no pirmdienas visās "Biļešu paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus.

LETA / Publicitātes foto