Politika
2015. gada 20. novembris, 23:41

Latvija izsaka līdzjūtību Mali

Jauns.lv

Latvija izsaka līdzjūtību piektdien Mali galvaspilsētā Bamako notikušajā terora aktā bojāgājušo un cietušo ģimenēm un tuviniekiem, informēja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

Piektdien Mali galvaspilsētā Bamako vairākas apbruņotas personas ieņēma "Radisson Blu" viesnīcu un par ķīlniekiem sagrāba aptuveni 170 cilvēkus, no kuriem 45 bija no Mali, bet pārējie - no citām valstīm, tai skaitā no Alžīrijas, Vācijas, Beļģijas, Kanādas, Ķīnas, Kotdivuāras, Spānijas, ASV, Francijas, Indijas, Marokas, Senegālas un Turcijas.

Mali drošības spēki kopā ar Francijas īpašo uzdevumu spēkiem veica ķīlnieku atbrīvošanas operāciju. Saskaņā ar jaunāko informāciju šajā ķīlnieku krīzē gāja bojā vairāk nekā 20 personas.

Kā ziņoja raidorganizācija "Radio France Internationale", iebrūkot viesnīcā, teroristi klieguši "Allahu akbar" ("Allāhs ir dižens" arābu valodā). Vairāki ķīlnieki atbrīvoti, jo viņi, noskaitot musulmaņu vārsmas, varējuši apliecināt, ka ir islāma sekotāji, sacīja avots policijā. Brīvībā nokļuvuši arī viesnīcas darbinieki, kas no teroristu ieņemtās ēkas izbēguši pa avārijas izejām.

ĀM Konsulārā departamenta reģistrā nav informācijas, ka teroristu ieņemtajā viesnīcā būtu uzturējušies arī Latvijas valstspiederīgie.

LETA