Sabiedrība
2015. gada 21. novembris, 21:55

Kozlovskis: esam atbildīgi par to, lai līdzīgas traģēdijas nekad vairs neatkārtotos

Jauns.lv

Bojāgājušo priekšā mēs esam atbildīgi par to, lai līdzīgas traģēdijas nekad vairs neatkārtotos, paudis Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš sestdien piedalījās "Maxima" traģēdijas upuru piemiņai veltītā pagaidu pieminekļa atklāšanā Zolitūdē.

"Šo cilvēku priekšā mēs esam atbildīgi par to, lai līdzīgas traģēdijas nekad vairs neatkārtotos. Ir izdarīts apjomīgs darbs, bet ir vēl daudz jautājumu, kur nepieciešami lēmumi un risinājumi. Es aicinu ikvienu atbildīgo nekavēties ar šo lēmumu pieņemšanu," par Kozlovska teikto vēsta ministra padomniece Daiga Holma.

Viņš arī norāda, ka šāda traģēdija nebūtu notikusi arī tad, ja katrs cilvēks būtu darījis savu darbu godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. "Es vēlu ikvienam no mums – celtniekam, inženierim, ierēdnim, arhitektam, uzņēmējam vai kādas citas profesijas pārstāvim, neskatoties uz savu amatu vai pienākumiem,  izdarīt visu iespējamo, lai mūsu līdzcilvēki turpmāk varētu justies droši un pasargāti," pauž ministrs.

Jau ziņots, ka premjere Laimdota Straujuma devusies uz Ķīnu, lai piedalītos Ķīnas un Centrālas un Austrumeiropas valstu valdību vadītāju sanāksmē. Kozlovskis iecelts par premjera pienākumu izpildītāju.

Simtiem cilvēku sestdienas vakarā piedalījās aizlūgumā un pagaidu piemiņas vietas atklāšanā Zolitūdē, apritot diviem gadiem kopš sagruva lielveikals "Maxima" aiznesot 54 cilvēku dzīvības.

Traģēdijas vietu Zolitūdē sestdien apmeklēja arī citas augstākās amatpersonas - Valsts prezidents un Saeimas priekšsēdētāja.

BNS