Ziemassvētku koncertā Ķīpsalā uzstāsies Vestards Šimkus
Svētku koncerta mākslinieku plejādi bagātinās arī populārie dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš, daudzsološais operpasaules talants Kalvis Kalniņš, Rīgas Doma zēnu kora solists Patriks Tabaks, Vidzemes kamerorķestris, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas koris un jauktais koris „Aura”.
Kultūra
2015. gada 24. novembris, 11:28

Ziemassvētku koncertā Ķīpsalā uzstāsies Vestards Šimkus

Jauns.lv

Rīgas Ziemassvētku koncertos 25. un 26.decembrī Ķīpsalas hallē uzstāsies pianists Vestards Šimkus, informēja "BT 1" pārstāve Inese Libere.

Koncertos uzstāsies arī dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš, operdziedātājs Kalvis Kalniņš, Rīgas Doma zēnu kora solists Patriks Tabaks, Vidzemes kamerorķestris, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas koris un jauktais koris „Aura”.

„ Esmu priecīgs piedalīties Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā, kuri klausītājiem gadu no gada ir palīdzējuši notvert to īpašo Ziemassvētku sajūtu, pēc kuras mēs visi tiecamies. Man personīgi šo koncertu īpašu padara arī tas, ka skatuvi "dalīšu" ar vairākiem lieliskiem kolēģiem, kuru vidū būs arī mana sieva operdziedātāja Elīna Šimkus,” pauda Vestards Šimkus.

Iecerēts, ka koncertos skanēs pazīstamas operu ārijas un fragmenti no Karla Orfa kantātes “Carmina burana”, dažādas kinomelodijas, mūziklu fragmenti un Džordža Gēršvina sacerējumi. Tāpat skanēs Paula, Zigfrīda Muktupāvela un Aigara Voitišķa melodijas un neiztrūkstošās tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

BNS/ Publicitātes foto