Jūrmalā tiks iedegta Ziemassvētku egle
Jūrmalā egli iedegs 5. decembrī, Dubultu laukumā.
Novadu ziņas
2015. gada 26. novembris, 15:04

Jūrmalā tiks iedegta Ziemassvētku egle

Jauns.lv

Ziemassvētkus gaidot, 5.decembrī, Dubultu laukumā svinīgi tiks iedegta Jūrmalas galvenā Ziemassvētku egle. No plkst. 12.00 līdz 17.00 Jūrmala aicina uz Ziemas tirdziņu, radošajām darbnīcām, amatnieku meistarklasēm un, protams, uz svinīgo egles iedegšanu kopā ar Jūrmalas teātra aktieriem un Ziemassvētku vecīti, kas īpaši priecēs visu bērnu sirdis.

Jūrmalas Kultūras centra direktors Agnis Kristvalds saka: ,,Jūrmalas iespaidīgāko Ziemassvētku egli iedegsim 5. decembrī, Dubultu laukumā, kas būs simbolisks sākums gaišiem un priecīgiem Ziemassvētkiem! Jau decembra sākumā Jūrmala kļūs vēl gaišāka un Jūrmalas nami, namiņi, ielas un laukumi iedegsies tūkstošs spožās lampiņās un svecēs, skanēs sirsnīgas Ziemassvētku melodijas, baznīcu logos degs gaisma, cilvēki viens otram uzsmaidīs un teiks labus vārdus”.

Ziemas tirdziņš

Spīdīgas piparkūkas, Latvijas amatnieku darinājumi, salda karstvīna smarža - šo īpašo, tikai Ziemassvētkiem raksturīgo sajūtu, varēs baudīt Ziemas tirdziņā no plkst. 12.00 līdz 17.00.

Radošās darbnīcas, amatnieku meistarklases lieliem un maziem

No plkst. 12.00 līdz 16.00 mazie svētku apmeklētāji varēs darboties dažādās radošajās darbnīcās, bet pieaugušie varēs vērot amatnieku sagatavotās meistarklases.

5. decembrī arī Jūrmalas Mākslas skolā no 12.00 – 15.00 darbosies 8 radošās Ziemassvētku darbnīcas.

Muzikālie priekšnesumi

Ar īpašiem muzikāliem priekšnesumiem priecēs 3LIVE PROJECT, kas ir enerģisks un pozitīvs mūziķu trio, DJ + trompete + perkusijas = tā ir bauda ausīm, acīm un visam ķermenim. Eksperimentālu pieeju dažādās etno mūzikas intonācijās varēs baudīt muzikālās apvienības "Raxtu Raxti” priekšnesumos, savukārt, uz bērnu ballīti visus interesentus ielūdz bērnu vokālais ansamblis ,,Knīpas un Knauķi” ar programmu “Mazo bizoņu dziesmas”.

Ziemassvētku egles iedegšana

Plkst. 16.00 kopā ar Jūrmalas teātra aktieriem sāksies Ziemassvētku sajūtu maratons! Ar kādām Ziemassvētku sajūtām Jūrmalā ieradīsies Ziemassvētku vecītis, lai kopā ar Jums iedegtu Jūrmalas  galveno Ziemassvētku egli un aizsāktu Ziemassvētku gaidīšanas laiku? Vai tas būs Ziemassvētku Miers, vai Ziemassvētku Prieks, vai varbūt Ziemassvētku Satraukums?

Tiksimies Jūrmalā 5. decembrī, Dubultu laukumā!

Ieeja bez maksas.

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas