"Nav nevienas brīvdienas, kad nebūtu jāstrādā!" Grobiņā skolotāji streika dienu pavadījuši, labojot skolēnu darbus
Daudzviet valstī streika dienu mācībspēks pavadīja nevis "slinkojot", bet gan turpinot plānot tālāko darbu, kā arī ikdienišķi labot bērnu mājasdarbus.
Novadu ziņas
2015. gada 27. novembris, 22:59

"Nav nevienas brīvdienas, kad nebūtu jāstrādā!" Grobiņā skolotāji streika dienu pavadījuši, labojot skolēnu darbus

Jauns.lv

Iesaistoties izglītības un zinātnes darbinieku brīdinājuma streikā, Grobiņas ģimnāzijā mācības šodien nav notikušas, taču skolotāji šo dienu izmantojuši strādājot - plānojot un gatavojot stundas, kā arī labojot skolēnu darbus.

Kā pastāstīja ģimnāzijas skolotāja Kristīne Strīķe, skolēni jau laikus tika informēti, ka skolotāji piedalīsies brīdinājuma streikā, tādēļ neviens skolēns skolā šodien nebija ieradies.

Vienlaikus viņa akcentēja, ka pašvaldība skolotājiem neizmaksās atalgojumu par streika dienu.

Taujāta, vai skolotāji bija vienisprātis par nepieciešamību piedalīties streikā, viņa sacīja, ka bija pedagogi, kuri uzskatīja, ka vienas dienas streikam nav jēgas, jo, lai sasniegtu mērķi, būtu nepieciešams streikot ilgāku laiku.

"Lai arī skolotāji piedalījās šodienas streikā, skolā šodien notika direktores vadīta sapulce, kurā tika spriests par skolēnu pirmā semestra pašvērtējuma novērtēšanas formu," sacīja Strīķe, nenoliedzot, ka bijusi par to neapmierināta. "Ja jau mēs streikojam, tad kādēļ mums jāpiedalās šādā sēdē?" retoriski vaicāja skolotāja.

Viņa uzsvēra, ka, tuvojoties semestra beigām, skolotājiem ir daudz darba, tādēļ pedagogi šo dienu izmantoja burtnīcu labošanai un gatavojās nākamajām mācību stundām, jo no skolotāja tiek prasīts, lai viņš ieinteresē skolēnu mācīties.

Skolotāja stāstīja, ka viņai nav nevienas brīvdienas, kad nebūtu jālabo skolēnu darbi vai jādomā par stundu vadīšanu. Mūsdienās skolotājiem ir izaicinājums novadīt stundu, jo ir skolēni, kuri atsakās iesaistīties jebkādos skolotāju uzdotajos uzdevumos. "Bērniem nav ieaudzināta ne cieņa, ne vērtības, par disciplīnu nemaz nerunājot," pauda Strīķe.

Jau ziņots, ka piektdien 912 izglītības un zinātnes iestādēs notiek izglītības un zinātnes darbinieku streiks, tiem uz vienu dienu pārtraucot savu pienākumu pildīšanu.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA