foto: Publicitātes foto
"Raxtu Raxti" svētku lielkoncerts Salaspilī
Kultūra
2019. gada 14. novembris, 15:53

"Raxtu Raxti" svētku lielkoncerts Salaspilī

Karlīna Timofejeva

Šogad mūsu Latvijai 101 gads. Varam lepni teikt, ka esam iesoļojuši otrajā gadu simtā. Esam lepni par savu valsti un turpināsim to pilnveidot. Novembris ir tas gada mēnesis, kad strauji ritošajā laikā mēs atgriežamies pagātnē, godinot un cienot mūsu valsts brīvību un neatkarību. Mums ir dots ļoti daudz! Sava valsts, zeme, valoda, daba, cilvēki! Un tikai no mums atkarīgs, kā mēs šos dārgumus sargāsim.

Salaspils ir viena no senākajām pērlēm Latvijas vainagā, bet ne tik sen tā ir kļuvusi arī par novada centru. Salaspils dome un “Salaspils kultūra” aicina svētkus svinēt kuplā un skanīgā pulkā – skaistā svētku lielkoncertā “Rotājies Latvija”, kas notiks 15. novembrī plkst. 18.30 Salaspils sporta namā (Smilšu iela 1, Salaspils).

Šogad Latvijas Republikas proklamēšanas svētki un “Goda salaspilieša” apbalvošanas ceremonija notiks Salaspils sporta nama zālē. Koncertprogrammu veidos Salaspils amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi un muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” uzstāšanās.

foto: Publicitātes foto

“Raxtu Raxtu” mūzikas programmā būs iekļautas daudzas pazīstamas dziesmas no kolektīva repertuāra – gan oriģinālmūzika, gan latviešu komponistu skaņdarbi tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, gan, protams, pazīstamu latviešu tautasdziesmu versijas.

Ar svinīgo uzrunu lielkoncertu atklās Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Koncerts noritēs divās daļās, bez pārtraukuma. To rotās Salaspils amatiermākslas kolektīvi JDK “Austriņš”, TDK “Ūsiņš”, deju grupa “Buras”. Koncerta ietvaros notiks svinīgā “Goda salaspilieša” apbalvošanas ceremonija.

Pasākuma vadītāja – aktrise un režisore Marija Bērziņa. Koncerta 2. daļā – muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” uzstāšanās.

Lai mums visiem kopā skaisti un iedvesmojoši svētki Salaspilī un visā Latvijā!

foto: Publicitātes foto